Antena Meniu Search
x

Turiști ospătați cu peștele pe care ei l-au prins la păstrăvărie, în Mureș

În satele pitoreşti de munte, masa de Paşte are neapărat păstrăv la grătar sau prăjit în tigaie. De preferat este ca peştele să fie prins chiar de turişti. Pentru că acolo principala preocupare este pescuitul.

de Redactia Observator

la 28.04.2019, 23:24

Vezi și

În satele pitoreşti de munte, masa de Paşte are neapărat păstrăv la grătar sau prăjit în tigaie. De preferat este ca peştele să fie prins chiar de turişti. Pentru că acolo principala preocupare este pescuitul. Şi nu a gazdelor, ci a oaspeţilor, care vin de acasă cu undiţe şi momeli, dornici să se relaxeze pe malurile lacurilor reci sau ale râurilor rapide.

Când luciul apei s-a tulburat, pe margine, entuziasmul s-a răspândit rapid. Are balta peşte din plin, a fost concluzia pescarilor de vacanţă.

După prima captură, unul după altul, ca-ntr-o competiţie, turiştii au lansat momeli la apă.

Pescuitul este principala preocupare a zecilor de turişti care-şi petrec Paştele în satul pitoresc de munte Câmpu Cetăţii, din judeţul Mureş. De la cel mai mic până la cel la mare, oaspeţii au venit pregătiţi de acasă cu sculele necesare.

Turiştii au în plan pentru vacanţă şi plimbări lungi în natură sau băi fierbinţi în ciubăr de lemn, pe marginea unui pârâu de munte. Programul îl stabilesc zilnic, la micul dejun.

La pensiune, gazdele îi răsfaţă cu preparate specifice zonei.

Din bunătăţi se vor înfrupta 15 turişti veniţi din Călăraşi, Braşov, Bacău şi Calafat. De câţiva ani, oamenii îşi fac toate vacanţele împreună.

În satul de munte din Mureş, oamenii au plătit 50 de lei pe noapte, de persoană, pentru cazare şi au inclus micul dejun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Turiști ospătați cu peștele pe care ei l-au prins la păstrăvărie, în Mureș