Antena Meniu Search
x

Turta dulce, profit aduce

O vedem în rafturile cu dulciuri tot timpul anului, dar în preajma Crăciunului are un farmec aparte. Pe lângă tradiţie de familie, de sărbători, turta dulce devine şi o afacere. Ne-o demostrează câteva gospodine din Odorheiul Secuiesc

Vezi și

O vedem în rafturile cu dulciuri tot timpul anului, dar în preajma Crăciunului are un farmec aparte. Pe lângă tradiţie de familie, de sărbători, turta dulce devine şi o afacere. Ne-o demostrează câteva gospodine din Odorheiul Secuiesc

În bucătăria gospodăriei din Odorheiul Secuiesc, tradiţia este respectată cu sfinţenie. Uşor de făcut, delicioasă şi cu cerere destul de mare, pentru câteva gospodine este afacerea perfectă.

Din familie i-a venit şi Suzanei ideea unui mici fabrici de turtă dulce. Iar acum 10 ani a şi pus-o în practică. De atunci, aici, totul se face cu ingrediente naturale şi, bineînţeles, doar manual.

În prima zi pregătim pregătim aluatul care trebuie să se odihnească 24 de ore. A doua zi punem aluatul în malaxor, după care se întinde manual, decupăm cu diferite forme.

Apoi se pune în tăvi şi ce coace în cuptorul încins, neapărat, doar cu lemne pentru ca gustul să fie ca la carte. După aproximativ 20 de minute, turta e scoasă din cuptor şi se lasă la răcit. Migala abia după se vede.

În mica afacere, familia Varga a investit până acum peste 50,000 de euro. Dar merită. Turda dulce se vinde cu 3 până la 20 de lei, în târguri din Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Târgu Mureş şi chiar Bucureşti.

În târgurile de Crăciun, turta dulce este adusă din toate colţurile ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Turta dulce, profit aduce