Antena Meniu Search
x

Curaj sau nebunie curată?! Turul României pe două roţi

La 63 de ani, un bărbat din Slobozia, cu dizabilităţi severe de auz, vrea să facă turul României pe bicicletă

Vezi și

La 63 de ani, un bărbat din Slobozia, cu dizabilităţi severe de auz, vrea să facă turul României pe bicicletă

Gabriel Vâlcu, un pensionar din Slobozia, judeţul Ialomiţa, are curajul ca la 63 de ani să facă cu biclicleta un traseu de peste 3.000 de kilometri chiar dacă nu aude. Bărbatul şi-a numit excursia Turul României Mari sau Turul Prieteniei.

A pornit din Slobozia, a mers apoi la Brăila, a ajuns la Galaţi iar acum a plecat spre Bârlad. De acolo, va merge la Huşi, apoi va trece graniţa şi va ajunge la Chişinău.

Din Republica Moldova va reintra în ţară şi va ajunge la Iaşi iar de aici va trece prin Botoşani, Suceava, Vatra Dornei, Bistriţa, Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Arad, Timişoara, Lugoj, Deva, Sibiu, Făgăraş, Braşov şi va încheia turul la Bucureşti.

Gabriel Valcu şi-a pierdut auzul la 12 ani, dar acest lucru nu l-a împiedicat să răzbată în viaţă şi să demonstreze că poate mai mult. Singura frica - câinii maidanezi care l-au atacat atât în oraşe cât şi pe Transfagarasan.

Acum, poartă cu el mesaje către toate primăriile oraşelor importante prin care va trece şi pentru asociaţiile persoanelor cu dizabilităţi pentru a le demonstra că viaţa poate fi frumoasă şi în condiţii vitrege,

Bărbatul a mai făcut anul trecut un tur prin jumătate de ţară de circa 2.000 de km, ca pregătire pentru cel de acum. Speră ca la anul să poată face un tur european.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Curaj sau nebunie curată?! Turul României pe două roţi