Antena Meniu Search
x

TVA de 20 la sută, de la anul

Pact pentru TVA. Partidele politice parlamentare s-au înţeles ca taxa pe valoarea adăugată să scadă în două trepte. De la 1 ianuarie, TVA ar urma să ajungă la 20 la sută, iar din 2017 la 19 la sută

Vezi și

Pact pentru TVA. Partidele politice parlamentare s-au înţeles ca taxa pe valoarea adăugată să scadă în două trepte. De la 1 ianuarie, TVA ar urma să ajungă la 20 la sută, iar din 2017 la 19 la sută. 

Măsura mai trebuie acum aprobată de parlamentari în sesiunea extraordinară de săptămâna viitoarte. Maria Toader ne explică însă ce va însemna o asemenea scădere pentru bugetul fiecărui român.

Dacă acordul politic va fi respectat și Legislativul va vota scăderea TVA de la 24 la 20 la sută, vorbim de ieftiniri consistente la toate bunurile și produsele, altele decât alimentele unde tva este deja de 9 la suta. Spre exemplu, pentru un apartament achiziționat în prezent cu 50.000 de euro, echivalentul a 220.000 de lei, la un curs mediu de 4,4 lei, am plăti cu 2000 de euro mai puțin, respectiv cu 8.800 de lei. Și la o mașină care costă 10.000 de euro am economisi 400 de euro. Scăderea TVA de anul viitor ar trebui să fie urmată de încă o reducere a cotei de un procent și în 2017. Tot atunci, ar urma să fie eliminate supra-acciza pe litrul de carburant și taxa pe construcții speciale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » TVA de 20 la sută, de la anul