Antena Meniu Search
x

Tâlharul român ucis în Italia era neînarmat. A vrut să fugă, dar a fost împuşcat în spate. Politicieni de la Roma au luat poziţie

Uciderea unui tâlhar român a născut dezbateri aprinse în Italia pe tema legitimei apărări! Hoţul, în vârstă de 33 de ani, a fost împuşcat în spate, după ce a fost prins la furat de patronul unui restaurant.

Vezi și

Uciderea unui tâlhar român a născut dezbateri aprinse în Italia pe tema legitimei apărări! Hoţul, în vârstă de 33 de ani, a fost împuşcat în spate, după ce a fost prins la furat de patronul unui restaurant.

Infractorul român care a intrat peste patronul italian nu era înarmat şi, în plus, a fost împuşcat din spate. Lucru care îi face pe anchetatori să creadă că încerca să fugă. De altfel, trupul lui a fost găsit la câteva străzi distanţă. Trei complici ai românului au reuşit să fugă.

Patronul restaurantului este cercetat pentru omor. Şi asta pentru că legea italiană prevede ca, în astfel de situaţii, proprietarul să răspundă cu aceeaşi armă. Subiectul este intens dezbătut pe posturile TV. Mai mulţi politicieni i-au luat apărarea patronului italian.

"Sunt de partea lui Mario.", a spus o reprezentantă a partidului Forza Italia. Şi lidera alianței Frații Italiei cere o lege aspră, prin care proprietarii să fie absolviţi de vină în cazul în care prind un hoţ noaptea, pe proprietatea lor, şi îl împuşcă.

Pe acelaşi subiect

"Principiul pe care vrem să îl vedem ratificat este simplu: dacă intri pe proprietatea mea cu scopul de a comite un jaf, am dreptul să mă apăr.(...) Şi, în orice fel, am ales să fac asta, întotdeauna este auto-apărare."

Şi prietenii italianului au creat o pagină de Facebook în care îşi arată solidaritatea faţă de patron. 

Ce s-a întâmplat la italieni seamănă izbitor cu episodul petrecut în ţara noastră, în 2005, când Adrian Iovan, pe atunci soţul creatoarei de modă Romaniţa Iovan, l-a împuşcat mortal pe hoţul care a încercat să le spargă locuinţa. Doi ani mai târziu, judecătorii au decis că acesta a fost în legitimă apărare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Tâlharul român ucis în Italia era neînarmat. A vrut să fugă, dar a fost împuşcat în spate. Politicieni de la Roma au luat poziţie