Antena Meniu Search
x

U.E. ne schimbă parfumurile

Lumea parfumurilor nu va mai fi la fel din 2015. Marii parfumieri europeni vor fi obligaţi să îşi modifice reţetele.

Vezi și

Mai exact vor scoate trei ingrediente esenţiale din compoziţia acestor produse cosmetice. Nu este o decizie pe care au luat-o de bună voie. Comisia Europeană îi obligă să facă schimbarea. Specialiştii europeni susţin că ingredientele vizate provoacă alergii de piele.

Două esenţe naturale extrase din muşchi şi un ingredient sintetic numit HICC sunt pe lista neagră a Comisiei Europene. Parfumierii le folosec pentru a oferi o uşoară notă lemnoasă unora dintre cele mai vândute parfumuri din lume.

Specialiştii susţin că cele trei ingrediente stau la baza apariţiei eczemelor şi a reacţilor alergice, fapt care îi îngrijorează având în vedere că la nivel european 15 milioane de persoane suferă de alergii ale pielii.

Directiva Uniunii Europene înseamnă că peste 90 la sută din produsele care se află în acest moment pe piaţă vor fi modificate. Afectate direct sunt marile case de modă care produc şi parfumuri după reţete vechi de zeci de ani şi care se tem că odată cu modificarea aromei şi-ar putea pierde şi clienţii.

Aceeaşi directivă europeană care intră în vigoare de anul viitor modifică şi concentraţia altor 12 ingrediente în cazul parfumurilor de trandafir şi de lămâie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » U.E. ne schimbă parfumurile