Antena Meniu Search
x

Ultimele omagii pentru fostul premier Radu Vasile

Trupul neinsufletit al fostului premier Radu Vasile a fost adus pentru, ultima oara, la Senat. De aici, fostul prim-ministru a parasit scena politica. Si tot de aici, va pleca maine catre odihna vesnica.

Vezi și

Va fi inmormintat la cimitirul Bellu catolic din Bucuresti. Radu Vasile a fost decorat, post-mortem, de presedinte, fost ministru in cabinetul sau. De altfel, seful statului a mers la Senat ca sa-i aduca un omagiu fostului premier.

La capataiul fostului prim-ministru, au stat permament fiii si sotia. Si, rand pe rand, cei care l-au cunoscut si oamenii politici care au lucrat cu Radu Vasile, au trecut sa-si arate respectul.

Printre primii care au venit sa aduca un omagiu, fostul presedinte Ion Iliescu: “E o pierdere, in primul rand pentru familie, dar si pentru societate, in general. Si ca premier, au fost si aprecierile altora, intr-o perioada extrem de dificila pentru tara”.

La scurt timp, a ajuns la Senat actualul presedinte. Traian Basescu a fost ministru in Guvernul Radu Vasile. In semn de resepect, astazi, i-a inmanat unuia dintre fii regretatului premier o decoratie post-mortem.

“Eu am tinut foarte mult la Radu Vasile. Pentru mine, a fost un prim-ministru extraordinar de bun, pentru ca a lasat fiecari ministru libertatea ca sa faca ceva bun”, a spus presedintele.

Au venit sa-si ia ramas bun si ministrul Apararii, presedintele Curtii Constitutionale, si seful Economiei, Varujan Vosganian.

Fostul premier Radu Vasile a incetat din viata ieri dimineata. Suferea de cancer la colon de mai multi ani. Din cauza bolii, s-a si retras din viata politica. Ultima functie publica a fost, de altfel, cea de senator. Tot din Senat, va fi condus maine pe ultimul drum.

Radu Vasile a fost cel care a pus capat marsului minerilor spre Bucuresti, in ianuarie 1999. Si tot lui i se datoreaza inceperea negocierilor de aderare cu Uniunea Europeana. Un mare admirator al Papei Ioan Paul al II-lea, Radu Vasile a facut tot posibilul ca sa-l aduca pe cel mai iubit conducator al bisericii catolice in Romania, in prima sa vizita intr-o tara ortodoxa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Ultimele omagii pentru fostul premier Radu Vasile