Antena Meniu Search
x

Shigenobu Nagamori, japonezul care a oferit sute de locuri de muncă românilor din Stefăneşti (Video)

Se vorbeşte japoneză în Ştefăneşti, judeţul Argeş. O companie niponă a deschis acolo o fabrică în care a investit peste 30 de milioane de euro.

Vezi și

Se vorbeşte japoneză în Ştefăneşti, judeţul Argeş. O companie niponă a deschis acolo o fabrică în care a investit peste 30 de milioane de euro. Planurile sunt mari, iar angajaţii s-au apucat deja de primele lecţii de limba japoneză. Vor să fie un exemplu în faţa străinilor care le-au salvat oraşul de la faliment.

Fostul acţionar al complexului industrial este omul de afaceri George Copos. 

De la el, japonezii au cumpărat în 2016 terenul şi halele existente. Într-un timp record, străinii au făcut minuni. 500 de angajaţi lucrează acum aici. Jumătate dintre ei sunt femei.

Cu timpul însă, muncitorii sunt hotărâţi să înveţe şi limba japoneză, în semn de respect pentru cei care le-au oferit şansa unei vieţi mai bune. 

Grupul japonez a investit până acum aproape 30 de milioane de euro pentru dezvoltarea liniilor automatizate. Până în 2020, suma se va tripla. 

Peste doi ani, fabrica ridicată la Stefanesti va oferi locuri de munca pentru 1500 de persoane, adică 10 la suta din totalul populatiei din Stefanesti. Problema este ca cei care ar putea lucra aici aleg în schimb sa plece în strainatate.

Lucru de care se plânge şi miliardarul japonez. Spune chiar că statul român îi pune piedici în dezvoltarea afacerii.

Shigenobu Nagamori, fondatorul companiei: "Noi am făcut cereri pentru finanţare guvernamentală şi anul trecut şi acum doi ani şi de fiecare dată am fost respinşi. Au fost acordate unor fabrici mai mari."

Niponii au afaceri similare şi în Ungaria, Franţa şi Italia, unde au deschis aproape 50 de fabrici identice. Suma pentru care s-a făcut tranzacţia este ţinută secret.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Shigenobu Nagamori, japonezul care a oferit sute de locuri de muncă românilor din Stefăneşti (Video)