Antena Meniu Search
x

Un alt orfan din Craiova acuză sistemul finanţat să aibă grijă de copiii fără părinţi

Viorel a muncit să ajungă student la automatică, iar acum riscă să fie aruncat în stradă pentru că a pierdut un an de facultate. Aceiaşi inspectori care le-au refuzat Cristinei şi lui Nicu dreptul la iubirea mamelor sociale, l-au dat în judecată pe Viorel ca să-l oblige să părăsească centrul.

Vezi și

 Un alt orfan din Craiova acuză sistemul finanţat să aibă grijă de copiii fără părinţi. Şi spune că sinuciderea celor doi adolescenţi, de acum o lună, are legătură cu nepăsarea celor de la protecţia copilului. Viorel a muncit să ajungă student la automatică, iar acum riscă să fie aruncat în stradă pentru că a pierdut un an de facultate. Aceiaşi inspectori care le-au refuzat Cristinei şi lui Nicu dreptul la iubirea mamelor sociale, l-au dat în judecată pe Viorel ca să-l oblige să părăsească centrul.

Viorel are 24 de ani. E orfan. La fel ca Nicu şi Cristina, adolescenţii care şi-au luat viaţa pentru că li s-a refuzat o mamă socială. Pe Nicu, Viorel îl poartă aproape de inimă. Trei ani au fost crescuţi de aceeaşi mamă de suflet.

În decembrie, Viorel l-a îngropat pe Nicu. După doar o lună, a simţit şi el ce înseamnă disperarea. Protecţia Copilului a decis, în baza unei hotărâri a Tribunalului Dolj, să-l dea afară din centrul unde a crescut. Motivul, băiatul care muncise pe brânci ca să fie student şi să se întreţină, a pierdut un an de facultate.

Viorel s-a înconjurat de cărţi şi a aflat că e dreptul lui să conteste decizia instanţei. S-a apărat singur de o instituţie creată să aibă grijă de orfani ca el. Şi a dovedit cu acte că este încă student. Abia când lupta lui a devenit publică, inspectorii de la protecţia copilului au devenit brusc interesaţi de soarta lui.

Abandonat de mamă la naştere, ignorat de un sistem finanţat să-l susţină până la finalizarea studiilor, Viorel a găsit un sprijin.

Viorel vrea să devină inginer, dar îşi doreşte să studieze şi în domeniul asistenţei sociale. Să-i ajute şi pe alţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un alt orfan din Craiova acuză sistemul finanţat să aibă grijă de copiii fără părinţi