Antena Meniu Search
x

Un avion cu aripile într-o căruţă, într-o comună din Argeş - imaginea care ia ochii tuturor trecătorilor

O comună mică din Argeş se poate mândri că este prima din România care are avion. Un aparat de zbor a aterizat în faţa Primăriei.

Vezi și

O comună mică din Argeş se poate mândri că este prima din România care are avion. Un aparat de zbor a aterizat în faţa Primăriei. A fost donat, spune edilul, care vrea să-l transforme acum în monument.

Înghesuit în parcarea cu gropi din faţa primăriei, stă mândria comunei Moşoaia, gata să-şi înalţe aripile spre cer. E doar o senzaţie, pentru că avionul e defect. Se sprijină, deocamdată, într-o căruţă. De minunea de aici au auzit toţi localnicii.  

Florea Ene, primarul comunei Moşoaia: "O să-l revopsim, o să-i facem o instalaţie. Am crezut că nu e un lucru rău să-l luăm în patrimoniul localităţii noastre."

Aparatul a ajuns acolo printr-o donaţie. Un pilot care şi-a făcut o casă în sat l-a oferit primăriei, iar edilul a venit cu ideea să-l transforme în simbol al comunei. Chiar dacă localitatea n-are nicio legătură cu aviaţia. 

Primarul este totuşi optimist. 

Florea Ene, primarul comunei Moşoaia: "Pe viitor, ar putea să ne lege o activitate cu specific aviatic, ţinând cont de faptul că avem acest început."

Aeroport există doar în imaginaţia localnicilor. Care visează să ajungă-n zbor, direct din sat, în orice colţ al lumii. 

Până la rezolvarea problemelor de zbor, avionul rămâne simplă piesă de muzeu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Un avion cu aripile într-o căruţă, într-o comună din Argeş - imaginea care ia ochii tuturor trecătorilor