Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Botoşani infectat cu Covid a murit după o supradoză cu paracetamol. Bătrânul se trata acasă

Un bărbat din Botoşani infectat cu Covid şi care se trata acasă a murit din cauza unei supradoze de paracetamol. Bătrânul de 70 de ani a suferit o criză hepatică gravă.

de Monica Palade

la 17.02.2021, 15:37

Un bărbat din Botoşani infectat cu Covid a murit după o supradoză cu paracetamol. Bătrânul se trata acasă - Hepta

Rudele pensionarului le-au spus medicilor că bărbatul lua două tablete la fiecare două ore. 

Bărbatul a fost preluat de acasă de o ambulanță și dus la spital în stare critică, însă a murit ulterior îmn secţia ATI, unde a făcut stop cardio-respirator.

„Pacientul avea 70 de ani, era din orașul Săveni. S-a solicitat ambulanța la domiciliu, fiind într-o stare gravă, stare comatoasă. Pacientul a fost luat de la domiciliu și transferat la Botoșani. În urma declarațiilor familiei, pacientul prezenta de mai bine de o săptămână simptome respiratorii, tuse, dureri toracice, febră, frisoane și, de mai bine de câteva zile, lua tratament cu paracetamol, un gram la patru ore. În momentul în care a ajuns la UPU pacientul era într-o stare gravă, a fost transferat ulterior pe ATI, unde s-a instalat stopul cardio-respirator, s-au încercat manevre de resuscitare, dar fără succes. În urma testului rapid antigen, pacientul era pozitiv. A fost testat și PCR în UPU și a ieșit, de asemenea, pozitiv”, a spus, la Aleph News, șeful DSP Botoșani, dr. Monica Adăscăliței.

A murit de la supradoză de paracetamol

În prezent nu se cunoaște câte tablete de paracetamol a luat, în total, bărbatul, fiind o anchetă în curs, care va stabili și dacă acest pacient a fost cosultat de un medic.

„Este o anchetă în desfășurare. Automedicația în orice boală este foarte rea, atâta timp cât pacienții își iau medicamentele fie din informații de pe net sau alte surse. Întotdeauna am recomandat ca pacienții să se adreseze medicului de familie, iar dacă nu au, să se adreseze UPU-urilor pentru că medicația se administrează în funcție de niște investigații clinice, analize de sânge, radiografie, ecografie și în funcție de asta se poate stabili un tratament medicamentos pentru fiecare pacient”, a mai spus dr. Adăscăliței.

Dr. Monica Adăscăliței a mai spus, că în timpul pandemiei medicii botoșeneni s-au mai confruntat cu multe cazuri de automedicație.

„Într-adevăr pandemia aceasta ne-a arătat că foarte mulți pacienți au o anumită reticență de a se prezenta la spital și pentru fiecare simptom, fie că sunt simptome specifice COVID sau simptome specifice virozei, iau medicamente la domiciliu fără a se adresa medicului de familie sau spitalelor, ceea ce e foarte grav”, a mai spus medicul.

Citeşte şi: Experiment Observator: Reacții adverse la Paracetamol vs. vaccin anti-Covid

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat din Botoşani infectat cu Covid a murit după o supradoză cu paracetamol. Bătrânul se trata acasă