Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Gorj şi-a ieşit din minţi când a sunat la 112 şi i s-a spus: "Aţi încercat să beţi un pahar cu apă?"

Un bărbat din Gorj şi-a ieşit din minţi când a sunat la 112 şi dispecerul i-a spus: "Aţi încercat să beţi un pahar cu apă?" Apelantul a început să înjure şi să ţipe la telefon că dacă i se întâmplă ceva răspunzători o să fie cei de la dispecerat.

de Redactia Observator

la 11.03.2019, 09:03

Apel la 112
Un bărbat din Gorj şi-a ieşit din minţi când a sunat la 112 şi i s-a spus: "Aţi încercat să beţi un pahar cu apă?" - Facebook

Un bărbat din Gorj şi-a ieşit din minţi când a sunat la 112 şi dispecerul i-a spus: "Aţi încercat să beţi un pahar cu apă?" Apelantul a început să înjure şi să ţipe la telefon că dacă i se întâmplă ceva răspunzători o să fie cei de la dispecerat.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj au făcut public un apel telefonic primit zilele trecute la 112, un bărbat fiind cel care a sunat şi a cerut ajutorul. Bărbatul i-a spus dispecerului că se confruntă cu o urgenţă medicală, după cum se arată pe pagina de facebook a ISU Gorj.

Dialogul a fost făcut public de cei de la serviciul 112:

"Dispecerul: – Bună ziua! Ați sunat la pompieri! Ce urgență aveți?

Pe acelaşi subiect

Apelantul: – Bună ziua! Domnule, de vreo 10 minute sughit!

Dispecerul: – Aveți stări de rău, suferiți de vreo afecțiune?

Apelantul: – Nu, nu mă doare nimic, dar dacă mi se întâmplă ceva de la sughițatul ăsta?

Dispecerul: – Ați mai pățit până acum?

Apelantul: – Nu, că de aia vă sun!

Dispecerul: – Ați încercat să beți un pahar cu apă? Faptul că sughițați, neavând alte simptome și fără să suferiți de vreo boală, cu siguranță, nu vă pune sănătatea în pericol. Încercați să beți o gură de apă și vă rugăm să reveniți cu un apel pe numărul 112 doar dacă vă simțiți rău.

Apelantul: – Și cum domnule, nu vine nimeni să mă vadă?

Dispecerul: – Simptomele dumneavoastră nu reprezintă o urgență medicală! Nu o să vină nimeni să vă vadă doar pentru că sughițați! Altcineva poate chiar o să aibă nevoie de ajutor și echipajul o să fie ocupat să vă dea dumneavoastră un pahar cu apă. Vă repet că puteți reveni cu un apel pe 112 doar dacă vă simțiți rău.

Apelantul: – Dacă mi se întâmplă ceva, voi o să răspundeți! (Urmează o serie de înjurături...)

Dispecerul: – Întotdeauna ne asumăm răspunderea pentru ceea ce facem! Vă mulțumim pentru 《urări》 și nu uitați să beți o cană cu apă! O zi frumoasă!", aceasta a fost discuția dintre operatorul 112 și bărbatul din Gorj.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj avertizează că, în tot acest timp, în care se confruntă cu astfel de solicitări, cineva poate chiar are o situație de urgență și este în așteptare.

"Acesta este un apel primit în dispeceratul nostru. Nu ai nevoie de înalte studii sau de o capacitate intelectuală extraordinară să realizezi că sughițul nu reprezintă o urgență medicală. Nici pentru a realiza că în timp ce tu te vaiți că sughiți și aștepți să vină un echipaj SMURD să te vadă există posibilitatea ca un alt om, sau un copil poate, să aibă cu adevărat nevoie de ajutor, iar noi să fim ocupați să-ți aducem o cană cu apă... și mai este foarte probabil ca, în cazul lor, nu minutele, doar câteva secunde pierdute să fie fatale... și în cazul astă nu credem că ne-am putea scuza pentru că tu ai vrut să te vadă un echipaj SMURD doar pentru că sughițai.

Din păcate sunt multe astfel de apeluri și doar calmul și experiența băieților care lucrează în dispecerat pot face diferența între o adevărată situație de urgență și apelurile nejustificate. Nu ezitați să apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112, dacă aveți sau semnalați o situație de urgență. Trebuie însă să înțelegem că nu orice situație banală reprezintă o urgență și că o ambulanță SMURD nu funcționează în regim de taxi!", a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat din Gorj şi-a ieşit din minţi când a sunat la 112 şi i s-a spus: "Aţi încercat să beţi un pahar cu apă?"