Antena Meniu Search
x

Un barbat din Harghita traieste fara grija banilor sau a facturilor

Omul s-a retras intr-o zona muntoasa unde si-a construit un sanctuar al linistii. Isi produce singur hrana si chiar electricitatea si se declara cel mai fericit.

Vezi și

Gyorgy Jozsef si-a construit propriul colt de rai. In padure, departe de agitatia orasului si de civilizatie.

Produce curentul electric cu ajutorul unei mori: „E o roata cu trei metri diametrul si face curentul pentru casa. 240 de volti face. Adica nu trebuie transformat nimic”.

Nu are televizor sau frigider, iar hrana de zi cu zi vine din ograda.  Are cinci gaini si cativa iepuri si chiar si-a construit o pastravarie. De cand s-a retras la munte, a si uitat cum arata banii pentru ca nu are nevoie de ei.

Nici nu stie exact nici ce pensie are: „400 si ceva. 400. Nu stiu, ca niciodata n-am luat. Baba, baba se ocupa. Asa face in fiecare luna. Pe la mijlocul lunii se duce la Vlahita, ca ea sta aici cu mine, se duce la Vlahita, ia pensiile si pana nu cheltuieste, nu vine inapoi”.

Domnul Jozef a ales muntele, la inceputul anilor '90, cand portile fabricii la care lucra s-au inchis. Si-a construit visul cu propriile maini si nici nu vrea sa mai auda de oras.

Au fost multi cei care au vrut sã cumpere proprietatea, dar omul nici nu a vrut sa auda. Aerul curat de la munte, hrana sanatoasa si linistea sunt singurele lucruri de care are nevoie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Un barbat din Harghita traieste fara grija banilor sau a facturilor