Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Suceava a murit de botulism după ce a fost diagnosticat greşit de medici

Un bărbat a murit de botulism, după ce a mâncat o conservă de peşte făcută în casă. Putea fi salvat, dacă medicii din Suceava îl diagnosticau corect de la primul consult.

Vezi și

Un bărbat a murit de botulism, după ce a mâncat o conservă de peşte făcută în casă. Putea fi salvat, dacă medicii din Suceava îl diagnosticau corect de la primul consult.

Însă bărbatul a fost trimis acasă cu o reţetă pentru laxative. Câteva zile mai târziu s-a stins într-un spital din Iaşi. A murit cu zile, se revoltă rudele. Familia îi acuză pe medici de malpraxis şi cere să se facă dreptate.

A gustat din moarte, fără să ştie. Bărbatului i s-a făcut rău după ce a mâncat cu încredere dintr-o conservă de peşte făcută în casă. A ajuns la spital şi după o scurtă consultaţie a fost trimis acasă cu un tratament pentru constipaţie. Şi un mesaj scurt de îmbărbătare.

Doar că n-a fost aşa. S-a întors şi mai bolnav. Nu putea înghiţi, ameţea şi respira greu. Toxina îi acapara trupul, încetul cu încetul. Abia peste patru zile, după un examen la computerul tomograf, medicii aveau să afle cât de grav este cazul.

O boală cauzată de o toxină care, odată înghiţită, distruge tot organismul. De la stomac, la sistemul nervos. Paralizează şi ucide. Efectele devastatoare pot fi oprite cu un ser anti-botulinic administrat rapid. Dar, pentru Vasile Bălan, era deja prea târziu.

Astăzi, a fost condus pe ultimul drum de tot satul. Fusese un om respectat de comunitate. S-a stins fulgerător la 62 de ani, din cauza unei conserve alterate. Şi, spun rudele, a nepăsării medicilor din Suceava.

Dar adevărul este unul singur. Rudele îndoliate vor să îl afle cu orice preţ. Până acum, au depus plângeri la Colegiul Medicilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat din Suceava a murit de botulism după ce a fost diagnosticat greşit de medici