Antena Meniu Search
x

Un bistritean detine o adevarata colectie de articole sportive

Atunci cand pasiunea colectionarilor e mare, rezultatele muncii pot fi uimitoare. Un bistritean de 73 de ani are acasa un muzeu sportiv. Carti, reviste, mii, articole decupate, fulare, echipamente sportive, inregistrari audio si video.

Vezi și

Bistriteanul detine o arhiva sportiva in toata regula. Una imensa, poate cea mai mare din tara. Un muzeu cu inregistrari audio si video, articole din ziare si reviste, echipamente sportive, dar si reviste si carti scrise in patru limbi. Aproape 5.000 la numar. Iar miile de poze, din 1950 incoace, stau si ele la loc de cinste.

Intreaga arhiva e acum, de fapt, o biblioteca. Cert este ca la nea Jimmy se vede de la o posta ca iubeste sportul din toata inima. A facut fotbal de performanta cand era tanar, dar un accident a pus capat carierei. Din '80 s-a pus serios pe treaba: “Unele le am chiar si inainte de razboi, dar sunt nesimnificative. Sunt putine. Insa, toate, ce-a fost sport, am decupat si am pus pe sporturi. Generalitati de sport. Sportul in lume. Apoi in Romania”.

Nu mai incape indoiala ca si mandria e mare. Detine toate numerele revistei "Educatie Fizica si Sport", din 1923, dar si reviste internationale, de mult timp apuse. Cum era normal, pasiunea a fost transpusa si in scris. Vasile Jimborean a scos 16 carti, toate cu tematica sportiva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Un bistritean detine o adevarata colectie de articole sportive