Antena Meniu Search
x

Un bolnav în stare gravă pe o secție ATI din București a salvat trei vieți, prin organele donate cu acordul familiei

Un pacient aflat în moarte cerebrală pe secția ATI a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central " Dr. Carol Davila" a salvat alte trei vieți, după ce familia acestuia a decis să-i doneze organele.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 06.11.2020, 21:41

Un bolnav în stare gravă pe o secție ATI din București a salvat trei vieți, prin organele donate cu acordul familiei
Un bolnav în stare gravă pe o secție ATI din București a salvat trei vieți, prin organele donate cu acordul familiei - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Pacientul donator era în moarte cerebrală pe secția ATI a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" din București.
  • Trei oameni au primit o nouă șansă la viață prin transplantul de ficat şi rinichi efectuat la București.

Agenția Națională de Transplant a anunțat că efortul colectiv al echipei ATI a Spitalului Militar București, alături de coordonatorul de transplant Dr. Rosana Turcu, au făcut posibilă transformarea suferinţei în  speranţă pentru alţi oameni. Trei oameni au primit o nouă șansă la viață, prin transplantul de ficat şi rinichi efectuat la București.

”Şi azi, alte vieţi care depind de un transplant de ficat sau rinichi au putut fi salvate datorită oamenilor care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem, fără alt beneficiu în afară de gândul că undeva un om pe care nu îl cunoşti prinde puteri şi trăieşte! Transplantul înseamnă VIAŢĂ!”, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Transplant.

”Evoluţia nefavorabilă a pandemiei COVID 19 aduce mari dificultăţi întregului sistem sanitar la nivel mondial, ne afectează pe toţi fizic şi emoţional şi ne forţează să ne depăşim limitele,  să găsim resursele pentru a merge mai departe. Fiecare viaţă salvată reprezintă o victorie care ne ajută să nu ne lăsăm copleşiţi. Gesturile de omenie, responsabilitatea, echilibrul şi profesionalismul ne mobilizează să continuăm lupta pentru viaţă, să fim încrezători în trimful vieţii (...)  Mulţumim din suflet familiei donatorului şi ne înclinăm cu profund respect şi recunoştinţă în faţa deciziei dificile pe care au avut puterea să o ia”, se mai arată în comunicat.

Prelevarea de organe de la pacientul din București este cea de-a treia desfăşurată de la începutul anului la Spitalul Militar Bucureşti şi cea de-a 56-a la nivel naţional.  

”Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipele Spitalului Clinic Sf. Maria Bucureşti pentru ficat şi Institutului Clinic Fundeni pentru rinichi. Astfel, gestul de omenie al unei familii şi mobilizarea exemplară a profesioniştilor implicaţi în activitatea de transplant salvează 3 oameni prin transplant de ficat şi rinichi. Intervenţiile salavatoare de transplant s-au realizat cu succes în cele două centre de excelenţă bucureştene”, transmit reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un bolnav în stare gravă pe o secție ATI din București a salvat trei vieți, prin organele donate cu acordul familiei