Antena Meniu Search
x

Un copil cu sindrom Down, discriminat în România, a obţinut o medalie la Campionatul European de înot, la Paris

Discriminat în ţară, dar aclamat în străinătate, un copil cu sindrom Down, din Botoşani, a fost reprezentantul României la Campionatul European de Înot.

Vezi și

Discriminat în ţară, dar aclamat în străinătate, un copil cu sindrom Down, din Botoşani, a fost reprezentantul României la Campionatul European de Înot din Paris. În Franţa, a luptat şi a obţinut o medalie... în România, lupta lui e mult mai dureroasă. A trebuit să apeleze la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru că profesorii nu-l acceptau la şcoală. 

Un bazin lung de numai 11 metri, folosit pentru recuperare de pacienţii din Botoşani, este locul în care Andrei învaţă să facă performanţă. Andrei Palimariu este unul dintre cei trei români care s-au calificat la Campionatul European de Înot al sportivilor cu sindrom Down. Dacă la Paris a primit aplauze şi o medalie, în România, se loveşte zilnic de prejudecăţi. 

Cu doi ani în urmă, Andrei a fost la un pas să-şi piardă locul la şcoală. Exclus de colegi şi discriminat de profesori, şi-a găsit dreptatea după ce familia lui a apelat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Familia a câştigat cazul, iar Andrei s-a mutat într-o şcoală în care prezenţa lui este un motiv de bucurie pentru profesori.

Planurile adolescentului de 16 ani sunt legate de înot. O bucurie care vine cu multe costuri. Antrenorul lui Andrei este chiar tatăl său, care, pentru a se ocupa de el, a renunţat la serviciu. Băiatul trebuie să bată drumul din Botoşani până la Suceava, ca să găsească un bazin decent. 

Însă eforturile dau roade. Camera lui Andrei Palimariu este plină de medalii şi trofee. Iar ambiţia lui este şi mai mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un copil cu sindrom Down, discriminat în România, a obţinut o medalie la Campionatul European de înot, la Paris