Antena Meniu Search
x

Cum arată cinstea la 10 ani! Gestul unei fetiţe din Iaşi a impresionat întreaga comunitate

Bunătatea unui copil merită răsplătită înzecit! O fetiţă de zece ani din Iaşi, care a găsit un portofel în parc, l-a dus direct la centrul de zi pentru copii defavorizaţi.

Vezi și

Bunătatea unui copil merită răsplătită înzecit! O fetiţă de zece ani din Iaşi, care a găsit un portofel în parc, l-a dus direct la centrul de zi pentru copii defavorizaţi.

-Dacă găsim ceva, trebuie să ducem la Centru sau la prima secţie pe care o găsim.

O spune cu seninătate, deşi, de multe ori, părinţii nu au ce să-i pună pe masă. În casa Mariei, cinstea e mai importantă ca decât fiecare leu. Aşa că, atunci când a găsit portofelul, a ştiut exact ce să facă. 

-Peste drum la parc era portofelul. Pe nişte scări. 

Pe acelaşi subiect

-Şi ce-ai făcut? 

-L-am luat şi l-am dus lui domnu Lucian. 

Nu s-a uitat în el. I l-a dat îndrumătorului de la centrul de zi al fundaţiei Solidaritate şi Speranţă, unde primeşte o masă caldă şi învaţă, împreună cu alţi copii defavorizaţi din Iaşi. 

-Au mai adus un portofel, ţineţi minte? 

-Da. 

-Ce s-a întâmplat cu portofelul? Unde a ajuns? 

-La proprietar!

Femeia care şi-a pierdut portofelul i-a mulţumit personal Mariei. Iar suta de lei, pe care a găsit-o neatinsă, i-a oferit-o fetiţei. Maria nu e la prima faptă bună. Anul trecut, a mai găsit un portofel. 

-E a doua oară, ceea ce mă face să fiu mândră de ea. Ce-aş putea să spun mai mult. Este meritul ei, nu al meu. Noi îndrumăm copiii spre bine, dar ea a ales drumul ăsta, nu eu. 

Dintr-o sută de lei, familia cu patru copii, în care creşte Maria, trăieşte trei zile. Iar copilul de zece ani, înţelege asta. 

-Alţi oameni au muncit să facă acei bani, sau să facă actele alea. 

Bunătatea s-a întors înzecit. Oamenii din zonă care au aflat de fapta micuţei i-au trimis haine şi dulciuri. Deşi nevoile ei sunt mult mai mari, familia a învăţat-o să nu ceară nimic. Întrebată ce şi-ar dori mai mult pe lume, Maria a uimit cu răspunsul ei. 

-Mi-am dorit în primul rând să rămân la centru, al doilea, o bicicletă şi o rochiţă.

Gestul fetiţei a impresionat şi redacţia Observator, care vrea să-i îndeplinească două dintre cele trei dorinţe. 

-Maria este minunat gestul tău, să creşti la fel ca până acum, om bun, pus aşa pe fapte bune şi pentru că ne-ai surprins şi pentru că mai rar întâlnim copii aşa ca tine în zilele noastre şi oameni în general, să ştii că avem o surpriză pentru tine. Eu, împreună cu toţi colegii mei de aici din redacţia Observator, ţi-am luat o bicicletă şi o rochiţă superbă, care sperăm să îţi placă mult de tot.

Cei şapte ani de acasă i-au adus Mariei respectul întregii comunităţi. Deşi viitorul său e incert, un lucru e sigur: nu vrea să se oprească din făcut fapte bune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cum arată cinstea la 10 ani! Gestul unei fetiţe din Iaşi a impresionat întreaga comunitate