Antena Meniu Search
x

Un copil își vede familia după 14 ani

Are 14 ani şi a fost crescut de o familie de împrumut. Fără fraţi şi fără dragostea unui cămin. Este povestea unei copile de 14 ani din Iaşi care a fost luată din familie, încă de când era un bebeluş.

Vezi și

 Cei de la Protecţia Copilului au considerat atunci că părinţii sunt prea săraci, ca s-o crească, pe ea şi pe fratele său. Apoi i-au pus să aleagă. Doar băiatul a ajuns înapoi în familie. Părinţii au pierdut fetiţa, dar nu au renunţat s-o caute.

Acum Ramona s-a întors acasă. Dar numai de sărbători. Copila a primit o nouă lovitură. Nu poate rămâne cu părinţii şi cei nouă fraţi, până când familia sa nu construieşte încă o cameră.

Acum sunt din nou o familie. După 14 ani, Ramona se întoarce pentru prima dată acasă. Îşi va vedea tot pentru prima dată fraţii. Pe care şi i-a imaginat, cu ochii minţii, de mii de ori.

Prima întâlnire a avut loc într-un centru de plasament. Apoi Ramona a putut să-şi vadă fraţii acasă. Se uită timidă spre fraţii ei. Îi vede pentru prima dată şi nu-i vine să creadă că este aievea. A ajuns acasă.

În câteva clipe Ramona pare să fi fost dintotdeauna, acolo. Îl strânge în braţe pe mezinul familiei, ca pe o comoară. Şi zâmbeşte. Fata avea doar şapte luni când a ajuns într-un centru de plasament.

Avea un singur frate pe atunci, iar cineva a sesizat Protecţia Copilului că părintii ar fi prea săraci ca să-i crească. Ramona şi Gheorghiţă au ajuns într-un centru de plasament. Părinţii au reuşit să-l recupereze doar pe Gheorghiţă.

Şi au făcut casă. Au ridicat-o cu propriile mâini. Dar pe copilă nu au mai reuşit s-o găsească. La vârsta de doi ani, Ramona a ajuns în familia unui asistent maternal. Iar de acolo, intr-o altă familie.

Dar a simţit întotdeauna că ea are o altă casă. I-a dus dorul şi a sperat că într-o zi îşi va strânge la piept adevăraţii părinţi. Iar minunea s-a întâmplat acum. Chiar înainte de Paşte.

Pentru cei nouă fraţi ai Ramonei aşteptarea a fost la fel de grea. Mai ales ultima zi. Vorbesc pe rând şi cer voie, ridicând sfios mâinile, pentru a spune cât le este de dor de sora lor, pe care nu au cunoscut-o decât din povestirile părinţilor. Şi cât visează să se joace împreună cu ei.

Gheorghe e capul familiei. Munceşte cu ziua, în construcţii. Are grijă şi de vacile satului. Nu se plânge. Se roagă doar, lui Dumnezeu să-l ţină sănătos. Să pună o pâine pe masă şi să-şi vadă copiii fericiţi.

Ramona va rămâne în familie doar de Paşte. Atât i s-a permis. Asistenţii sociali le-au cerut părinţilor să mai ridice o cameră, dacă îşi vor fata definitiv, înapoi. Fundaţia Mereu Aproape va ajuta familia Ciobanu în cadrul campaniei "Schimbă o viaţă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un copil își vede familia după 14 ani