Antena Meniu Search
x

Un copil s-a născut cu intestinele peste plămân. Medicii din Capitală i-au salvat viaţa

Tudor s-a aflat în pericol de moarte din prima clipă în care a văzut lumina zilei. Risca să rămână fără aer din cauza unei malformaţii grave

Vezi și

Tudor s-a aflat în pericol de moarte din prima clipă în care a văzut lumina zilei. Risca să rămână fără aer din cauza unei malformaţii grave

Faceţi cunoştinţă cu Tudor. Plânge, râde, gângureşte şi îşi priveşte tatăl cu ochi mari. Pare un copil normal, de trei săptămâni. Însă a trecut deja pe lângă moarte. S-a născut cu intestinele şi jumătate din ficat peste plămânul stâng.

La naştere, şi părinţii, şi medicii ştiau despre problemele lui Tudor. Le descoperiseră pe când sarcina mamei ajunsese la 32 de săptămâni. În Iaşi, unde s-a născut, Tudor nu ar fi supravieţuit, aşa că părinţii au ajuns la o clinică din Capitală. Imediat după naştere, băiatul a fost conectat la un plămân artificial şi pregătit pentru operaţie.

Tipul de hernie diafragmatică pe care-l avea Tudor e unul rar. Timp de două ore, medicii s-au chinuit să-i refaca abdomenul. Pe masa de operaţie, intestinele şi ficatul au fost luate de pe plămânul pe care-l comprimau şi poziţionate la locul lor. Ca să nu existe riscul ca ele să ajungă din nou în torace, cadrele medicale au refăcut şi diafragma.

Medicii spun că, în ciuda afecţiunii grave, Tudor va avea o viaţă perfect normală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Un copil s-a născut cu intestinele peste plămân. Medicii din Capitală i-au salvat viaţa