Antena Meniu Search
x

Un cunoscut regizor din Sibiu, acuzat de o balerină că i-a distrus viitorul

Un cunoscut regizor şi coregraf din Sibiu e acuzat că a distrus visul unei tinere balerine. A forţat-o să execute un salt periculos în urma căruia fata s-a ales cu o fractură la coloană

Vezi și

Un cunoscut regizor şi coregraf din Sibiu e acuzat că a distrus visul unei tinere balerine. A forţat-o să execute un salt periculos în urma căruia fata s-a ales cu o fractură la coloană

Teodora avea 17 ani şi visa să devină balerină. Făcea parte dintr-o trupă de dans contemporan care urma să pună în scenă o piesă după Matei Vişiniec, în cadrul festivalului internaţional de teatru liber de la Sibiu, organizat de Alexandru Wolf. Exact coregraful acuzat de abuz.

"Era foarte exigent, striga la noi, insista să facem exerciţii. Făceam exerciţii pe ciment de multe ori, vara la teatrul de vară şi nu aveam condiţii. Ne punea să ne dăm peste cap şi ne loveam, vă daţi seama, pe ciment nu era tocmai indicat".

Wolf i-a cerut fetei la repetiţii să facă un salt în gol, de la trei metri înălţime, pentru scena sinuciderii unui personaj. Nu a fost mulţumit de salt. Aşa că i-a cerut să-l repete. Fără să ia măsuri pentru ca adolescenta să sară în siguranţă, spun procurorii.

Fata s-a prăbuşit la pământ, cu dureri cumplite. Nu-şi mai simţea deloc, picioarele, aşa că primul ei gând a fost paralizia. A fost adusă cu ambulanţa la Bucureşti. Operată la coloană, săptămâni bune nu s-a mişcat deloc. A stat numai întinsă în pat fiind întoarsă, de pe o parte pe alta, cu cearşeaful. A reuşit să meargă din nou, după o lungă recuperare. Dar pericolele nu au trecut nici acum, la şapte ani de la accidentare.

Fostele balerine din aceeaşi trupă vorbesc şi ele despre presiunile pe care coregraful le făcea asupra lor, deşi erau doar nişte copile.

Trupa s-a desfiinţat la scurt timp după accidentul Teodorei. Tensiunile erau mult prea mari, mai ales că o altă dansatoare s-a rănit la acelaşi festival, după ce Wolf i-ar fi cerut să sară de la zece metri înălţime pe o saltea care nu era bine umflată.

Teodorei, accidentul i-a ucis cel mai scump vis, acela de-a străluci pe scenă, ca prim balerină. Alexandru Wolf a plecat în Panama. Însă va trebui să se întoarcă la procesul în care e judecat pentru vătămare din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un cunoscut regizor din Sibiu, acuzat de o balerină că i-a distrus viitorul