Antena Meniu Search
x

Un doctor vrea să salveze România

A trecut Dunărea înot ca să scape de regimul comunist. A reuşit să facă performanţă în medicină pe două continente. Acum, vrea să fie medic în ţara lui, vrea să salveze în România

Vezi și

A trecut Dunărea înot ca să scape de regimul comunist. A reuşit să facă performanţă în medicină pe două continente. Acum, vrea să fie medic în ţara lui, vrea să salveze în România

Profesorul doctor Emilian Dobrea s-a întors la Bucureşti, după ce a pus pe picioare o clinică în Milano şi a învăţat în Statele Unite să trateze cauza şi nu efectul. Lucrează cu un concept relativ nou pentru România, biotehnologie, dar e convins că şi aici visele pot deveni realitate. 

Are 74 de ani şi, de când se ştie a iubit medicina. A moştenit pasiunea de la tatăl lui, tot medic. S-a specializat în endocrinologie şi ginecologie şi, timp de 13 ani a lucrat în România. Dar, voia altceva. Voia să progreseze. La noi, regimul comunist îi interzicea.

A ajuns în Statele Unite şi s-a specializat în biorezonanţă. Rând pe rând, a făcut apoi performanţă în Italia, Germania şi Mexic.

Ani de zile, a visat să se întoarcă în România. Dar, în ţara lui, biotehnologia era privită ca un film sience fiction. Mulţi pacienţi români, care n-aveau nicio şansă în ţară, au ajuns la clinica lui din Italia. A înţeles atunci că putea şi la Bucureşti să le dea o şansă celor bolnavi.

Un medic atipic, spun unii. Salvator pentru alţii. Cu o singură terapie, cu un aparat de medicină biologică, inventat de el şi inginerul Ion Tomescu. Mulţi dintre pacienţii lui spun că au primit şansa pe care nimeni altcineva nu le-a dat-o.

Profesorul Dobrea vrea acum să-i înveţe şi pe alţi medici să lucreze după tehnicile sale. Şi să pună pe picioare un laborator special în care se caută leacuri pentru bolnavii de cancer sau leucemie, boli pentru care medicina încă nu are răspunsuri complete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Un doctor vrea să salveze România