Antena Meniu Search
x

Un elev român va fi vara aceasta BURSIER la prestigioasa Universitate Standford din Statele Unite

Elevul de clasa a XI-a de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, admis ca bursier la tabăra de vară a Universităţii Stanford din SUA, spune că ar vrea să facă falcultatea în străinătate pentru că, în opinia sa, poate găsi ”mai multe oportunităţi de carieră” în afară, el dorind să studieze inginerie electrică.

Elevul de clasa a XI-a de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, admis ca bursier la tabăra de vară a Universităţii Stanford din SUA, spune că ar vrea să facă falcultatea în străinătate pentru că, în opinia sa, poate găsi ”mai multe oportunităţi de carieră” în afară, el dorind să studieze inginerie electrică.

Alexandru Oprea este din Brăila, dar a venit în Constanţa ca să facă liceul. Fiind pasionat, la început, mai mult de matematică, el a ales Liceul Internaţional de Informatică.

Alexandru spune că a aplicat pentru tabăra de vară organizată de Universitatea Stanford pentru că voia să aibă o preocupare după încheierea anului şcolar.

“Am vrut să am activitate de vară şi am văzut posibilitatea de a accesa această tabără şi am încercat să ajung acolo. Am făcut eseurile, doamna profesoară Victoria Olaru m-a ajutat cu scrisoarea de recomandare şi am fost acceptat. Am scris trei eseuri: «De ce sunt un elev bun?», «Impactul familiei în succesul meu» şi «Activităţile mele extracurriculare». Acestea au avut 600 de cuvinte fiecare şi a trebuit să mă descriu ca elev, ca persoană, cum sunt eu într-o comunitate, care sunt calităţile mele principale de elev şi să descriu proiectele şi concursurile la care am fost. Am scris că m-am bazat pe ingeniozitate şi pe dorinţa de a mă perfecţiona”, a afirmat Alexandru Oprea.

Pe acelaşi subiect

Citeşte şiMărturie SURPRINZĂTOARE. O femeie susţine că a devenit DEPENDENTĂ DE SEX după ce a suferit o operaţie : "Mă gândesc la sex 99% din timp"

După absolvirea liceului, Alexandru ar vrea să meargă la o universitate din Statele Unite, fiind interesat de ingineria electrică. Spune că îşi doreşte să înveţe peste hotare pentru că acolo sunt mai multe oportunităţi de carieră.

“Nu îmi doresc neapărat Stanford, am o listă mai mare de universităţi, în principal americane. Doresc să studiez inginerie electrică şi nu contează neapărat universitatea cât contează şi cum mă orientez după universitate. Mi-aş dori să proiectez plăci de bază şi componente electronice pentru diferite proiecte de dezvoltare. Aş putea face facultatea şi în România, nu consider că merg în America neapărat pentru avantajul teoretic sau al dotării universităţii. Consider că pot găsi mai multe oportunităţi de carieră în străinătate, nu merg acolo neapărat pentru studiat deoarece consider şcoala românească ca fiind foarte bună”, a spus Alexandru.

Deşi este pasionat de fizică şi îşi petrece mult timp studiind, Alexandru are şi alte preocupări. Merge la înot, se plimbă cu bicicleta, citeşte, unul dintre autorii săi preferaţi fiind Gabriel Garcia Marquez.

Citeşte şiDEZVĂLUIRE BOMBĂ: Theresa May ar putea declanşa BREXIT-ul peste două zile!

Profesoara Victoria Olaru îl descrie pe Alexandru drept un tânăr cu ”o putere de muncă deosebită”, care trebuie fructificată.

“El are o putere de muncă deosebită şi trebuie fructificată, mai ales în această perioadă, segmentul acesta de vârstă care este predispus la acumulări şi foarte important la salturi calitative. Asta înseamnă că trece la un alt nivel de gândire, nu este doar o acumulare de cunoştinţe, nu doar acest lucru se urmăreşte, ci să le şi prelucrăm calitativ şi să începem să observăm cam care este tendinţa în ştiinţă. În acest fel, gândul meu este să-i ajut pe copii nu numai să aibă cunoştinţe de fizică, ci şi ca societatea viitorului, care va fi din ce în ce mai complexă, să nu-i copleşească”, a explicat profesoara de fizică.

Tânărul a fost admis ca bursier în cadrul programului «Introducere în inginerie», ce va fi susţinut de către profesori ai Universităţii Stanford, în perioada 25 iunie – 14 iulie. Pe lângă cursurile care vor avea loc dimineaţa şi după amiaza, organizatorii au programat şi excursii la diverse obiective din zonă. Alexandru spune că nu este pentru prima oară când merge pe continentul american, el ajungând în anii trecuţi la Houston, Toronto şi Puerto Rico, pentru diverse concursuri.

Citeşte şiHoroscop 12 Martie: Fecioarele vor avea o discuţie serioasă cu partenerii

Alexandru Oprea are în palmares, între altele, medalia de argint la Olimpiada Naţională de Fizică, obţinerea notei maxime la bacalaureatul american SAT (Scholastic Assessment Test), la matematică, precum şi premiul III la Concursul NASA Space Settlement cu proiectul ”Turtle”.

De asemenea, el a obţinut premiul III la concursul internaţional de robotică ”Robochallenge” şi medalia de bronz la ISWEEP – Olimpiada Internaţională de proiecte de energie, inginerie, mediu. Concursul, organizat la Houston, SUA, în mai 2016, a avut peste 500 de proiecte din peste 70 de ţări.

Alexandru Oprea a făcut parte din echipa care a realizat proiectul "Scientialab of future", un laborator virtual de programare web.

Sursă: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un elev român va fi vara aceasta BURSIER la prestigioasa Universitate Standford din Statele Unite