Antena Meniu Search
x

Un fost chelner al lui Ceausescu a reclamat un furt

Politia din Ploiesti are de rezolvat un caz bizar. Un afacerist prahovean, unul dintre fostii ospatari ai sotilor Ceausescu, sustine ca i-au fost furate sute de mii de euro, bijuterii si ceasuri dintr-o cutie de valori pe care o avea intr-o banca din oras

Vezi și

Omului i s-a facut rau. N-ar mai fi gasit in cutia de valori bijuteri, bani si un ceas de colectie, toate in valoare de 200.000 de euro. Afaceristul din Barcanesti a sunat imediat la 112 si a reclamat cazul. “Sustinea ca dintr-o cutie de valori a unei banci din Ploiesti i-a disparut o anumita suma de bani si mai multe bunuri”, a declarat Raluca Brezeanu, purtator de cuvant IPJ Prahova. Omul a spus ca ultima data cand a verificat cutia, la sfarsitul lunii mai, totul era in regula. Atunci ar fi depus 35.000 de euro dupa vanzarea unei case.

Politistii au ajuns imediat la banca. Au inceput sa vizioneze imaginile de pe camerele de supraveghere si sa verifice procedurile in cazul cutiilor de valori. Conform legilor bancare, cutia de valori poate fi deschisa doar simultan cu doua chei, una a clientului si alta a unui functionar bancar. "Salariatii bancii nu pot sti ce anume depoziteaza un client in caseta de valori. De asemenea, nimeni din banca nu poate deschide o caseta fara ca respectivul client sa vina cu cheia sa”, conform unui comunicat al bancii.

In paralel, reclamantul a fost audiat la Politie. Surse din randul anchetatorilor au afirmat ca acesta si-ar fi schimbat de mai multe ori declaratiile cu privire la valoarea bunurilor care ar fi disparut. Initial acesta ar fi spus ca paguba ar fi de un milion de euro. “Urmeaza sa stabilim acest aspect: suma de bani, cauzele si imprejurarile si daca se confirma sau nu”, a mai spus Raluca Brezeanu.

Reclamatul este din satul Romanesti, comuna Barcanesti-Prahova. Are 47 de ani si este proprietarul unei ferme de animale si a unei pensiuni turistice. Omul este unul dintre fostii ospatari ai lui Nicolae Ceausescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Un fost chelner al lui Ceausescu a reclamat un furt