Antena Meniu Search
x

Video Un gest de neuitat. Omagii pentru căpitanul Tom

Veteranul britanic care a strâns 30 de milioane de lire, anul trecut, pentru spitalele şi personalul sanitar britanic a fost răpus de duşmanul pe care l-a înfruntat cu atâta curaj. Dar lumea întreagă nu a uitat gestul eroic. Casa Regală şi Casa Albă au transmis mesaje de condoleanţe. Şi în câteva minute, Marea Britanie va ieşi să îl aplaude. 

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 03.02.2021, 21:10

Vezi și
  • Val de simpatie în întreaga lume

Este imaginea rezistenţei în faţa virusului.

Spriinit de un cadru mobil, Tom Moore a parcurs de 100 de ori curtea casei ca să strângă bani pentru sistemul britanic de sănătate.

Ţelul a fost o mie de lire. Impresionaţi de demers, oamenii au donat peste 33 de milioane. Iar Regina l-a numit cavaler.

Val de simpatie în întreaga lume

Gestul veteranului de război a stârnit un val de simpatie în întreaga lume. 

150 de mii de scrisori a primit la a 100-a aniversare. La niciun an distanţă, a căzut, însă, victima duşmanului pe care l-a înfruntat cu atâta curaj.  Nu a putut fi vacinat pentru că suferea de probleme pulmonare.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: "A fost un erou în adevăratul sens al cuvântului. Ne-a unit, ne-a încurajat, a întruchipat victoria spiritului uman. Este uimitor!"

La ora 18 ora locală, britanicii vor ieşi în faţa casei să îl aplaude aşa cum, în timpul primei carantine, au făcut pentru personalul sanitar. Un ultim omagiu pentru un om care, timp de 100 de ani, a sărbătorit viaţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un gest de neuitat. Omagii pentru căpitanul Tom