Antena Meniu Search
x

Un medic a reusit sa salveze, dupa moarte, patru vieti

Printre ele si sora lui Cristi Minculescu, fostul solist al trupei Iris. Doctorita s-a sinucis, aruncandu-se de la etaj.

Vezi și

Femeia suferea de depresie. Mama ei a acceptat sa-i doneze organele, sperind ca asa va accepta pierderea mai usor. Ar fi vrut cu orice pret ca inima fiicei sale sa bata, din nou, intr-un alt corp. A fost imposibil. Nu s-a gasit un primitor in timp util.

“Cred ca asta ma va mai tine in viata faptul ca ea traieste, ca a dat viata la ceilalti. Ea nu a murit, traieste prin ceilalti”, spune Veronica Sava, mama tinerei care s-a sinucis.

Doar cu acest gand mama Rodicai reuseste sa supravietuiasca dupa tragedia prin care si-a pierdut copilul. Cei care au primit organele medicului ii dau dreptate. Ramona, sora lui Cristi Minculescu, va duce o viata normala datorita ei.

Ramona, ca si Cristi Minculescu, are o boala de ficat mostenita genetic si fara un organ nou nu avea nicio sansa de supravietuire. Spre deosebire de fratele ei, Ramona n-a gasit un donator compatibil in familie.

Mama medicului care, prin moartea sa a salvat viata altora, a dorit sa doneze si inima fiicei sale, dar nu s-a gasit un om care sa o primeasca in timp util.

Peste 3.600 de bolnavi de inima sunt pe listele de asteptare, dar in acest moment transplant de inima se mai face doar in Spitalul Floreasca din Capitala, in sectia profesorului Serban Bradisteanu. Cu donatori rari, medici specialisti din ce in ce mai putini si fonduri taiate pentru transplant, e de inteles cum, anual, 30% dintre cei care au nevoie de inima noua mor, asteptand un miracol. Un miracol pe care Rodica Sava l-a oferit dupa moarte. Corneea recolata de la ea a ajutat doi oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un medic a reusit sa salveze, dupa moarte, patru vieti