Antena Meniu Search
x

Patroana unui loc de joacă din Botoşani a stârnit revoltă maximă cu un mesaj postat pe reţelele de socializare

Un mesaj devenit viral pe internet a ajuns subiect de anchetă la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării.

Vezi și

Un mesaj devenit viral pe internet a ajuns subiect de anchetă la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării. O femeie de afaceri din Botoşani le-a interzis accesul romilor în locul de joacă pe care îl gestionează, după ce un copil ar fi furat bani din genţile părinţilor. Patroana nu a depus plângere la Poliţie, dar s-a plâns într-o postare pe Facebook. Organizaţiile pentru drepturile omului o acuză acum de rasism, în timp ce femeia spune că a fost înţeleasă greşit.

Mihaela Vasilică, patroana locului de joacă: "S-a furat o sumă de bani din spaţiul nostru. A urmat, sub impulsul momentului, o postare pe internet." "Toţi cetăţenii de etnie romă au acces interzis în spaţiul nostru de joacă". Aşa a sunat mesajul pe care proprietara locului de joacă l-a transmis pe Facebook, după furtul surprins de camerele de supraveghere. În doar câteva ore, mesajul a fost distribuit de mii de oameni revoltaţi.

Femeia de afaceri nu a sesizat autorităţile. În schimb, pe lângă mesajul rasist, a publicat fotografia copilului, dar şi informaţii despre el. Reprezentanţii Protecţiei Copilului s-au autosesizat. Alexandru Colbu, Protecţia Copilului Botoşani: "S-a încălcat dreptul la imagine publică al copilului şi am sesizat în acest sens compartimentul de specialitate. Chiar dacă este vorba de un copil cu antecedente, nu era doamna în măsură să rezolve acest caz."

Reprezenanţii romilor au sesizat şi Consiliul de Combatere a Discriminării. Plângeri penale s-ar fi făcut şi împotriva agenţilor de poliţie care s-au autosesizat după postarea devenită virală. Oamenii spun că ar fi sfătuit-o să şteargă mesajul rasist, în loc să o ancheteze.

Comunitatea de romi organizează şi un protest în faţa mall-ului în care e amenajat spaţiul de joacă, după ce tot patroana acestuia ar fi scris pe reţelele de socializare că femeile care poartă şlapi nu pot fi numite doamne. Zeci de oameni şi-au anunţat deja prezenţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Patroana unui loc de joacă din Botoşani a stârnit revoltă maximă cu un mesaj postat pe reţelele de socializare