Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un miliard de euro de la străini

Să tot vină străinii la noi. Îi aşteptăm cu braţele deschise. Sigur, şi pentru că suntem ospitalieri dar şi pentru că sunt pregătiţi să-şi lase banii aici. CA să înţelegeţi exact: turiştii veniţi de peste hotare au cheltuit peste un MILIARD de euro în România anul trecut.

de Redactia Observator

la 19.03.2014 , 14:17

 1,7 milioane de turişti străini ne-au vizitat anul trecut. Aproape 60 la sută dintre ei au venit pentru afaceri, iar restul de 40 la sută în vacanţă. Sigur, afaceriştii au fost şi mai cu dare de mână.

Turistul de business a scos în medie, 720 de euro din buzunare pe sejur, pe când cel venit pentru distracţie a cheltuit peste 500 de euro. După ce şi-au plătit cazarea şi masa, turiştii au dat iama în magazine şi târguri.

Cei sosiţi pentru afaceri au cheltuit aici peste 60 de euro de persoană, iar cei aflaţi în vacanţă 72 de euro. O altă cheltuială importantă a fost pentru distracţie. Turiştii aflaţi în vacanţă au cheltuit peste 78 de euro de persoană.

Vezi și

Cei sosiţi în scopuri de afaceri, evident, n-au avut aşa mult timp, aşa că au cheltuit doar 28 de euro. Trei sferturi din totalul sumelor s-au dus pe accesul în parcuri de distracţii, cazinouri şi săli de jocuri mecanice. Turiştii nu s-au zgărcit nici la banii daţi pe transport. Cum ar fi pentru închirierea de maşini.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Un miliard de euro de la străini