Un nou produs a fost atestat ca tradiţional românesc!
Judeţul Olt are, în sfârşit, un produs tradiţional! Este vorba despre prunele uscate de Leleasca
Producătorul a depus deja documentaţia. Demersul a fost făcut de inginerul Florica Bodescu din cadrul Direcției Agricole Județene Olt, care deține o livadă de 2,5 hectare de pruni și colectează produsele de la alți doi fermieri.
Pentru obținerea prunelor uscate, Bodescu folosește metode tradiționale, respectiv cuptoare din cărămidă și pământ, încălzite cu lemne, conservarea obținându-se fără adaos de aditivi sau zahăr.
"Am verificat în teren condițiile în care sunt obținute prunele uscate și sunt respectate toate condițiile pentru a fi reatestat produsul ca unul tradițional. Prunele sunt deshidratate după metode vechi, deasupra unor sobe încălzite cu lemne, în spații fără fum și nu li se adaugă zahăr sau conservanți", a declarat aceasta pentru Agerpres.
Prunele uscate sunt o sursă bogată de vitamine - A, C şi grupul B, şi minerale, precum calciu, magneziu, potasiu, seleniu şi fier. De asemenea, oferă organismului o bună doză de fibre care potolesc foamea şi o amâna pentru mai multe ore.
Consumate zilnic, în porţii mici, acestea îmbunătăţesc digestia şi te pot ajuta să şi slăbeşti, cu condiţia să nu faci abuz. Excesul de prune uscate îţi poate aduce kilograme în plus din cauza conţinutului ridicat de zahăr şi calorii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰