Antena Meniu Search
x

Alertă extremă în Motru, după ce un copil de doar 4 ani a murit de meningită în câteva ore

Oraş din România, ameninţat de o epidemie de meningită! O formă extrem de agresivă a bolii a ucis un copil de patru ani, în câteva ore, la Motru.

Vezi și

Oraş din România, ameninţat de o epidemie de meningită! O formă extrem de agresivă a bolii a ucis un copil de patru ani, în câteva ore, la Motru. Sute de copii - colegi ai băiatului mort - sunt în pericol. Mai multe unităţi şcolare sunt în carantină. Şi, pentru câteva ore, a fost închisă şi secţia de urgenţe a spitalului din oraş. Poliţiştii şi chiar jurnaliştii care au ajuns în oraş au fost vaccinaţi. 

Eduard a fost ucis în mai puţin de patru ore. La ora 1 dimineaţa, au apărut primele simptome ale bolii. Părinţii l-au dus la sitalul din Motru cu febră şi cu trupul acoperit de pete. Două ore mai târziu, băiatul a intat în stop cardiorespirator. 

Medicii se tem de o formă extrem de agresivă de meningită. Netratată, boala poate ucide chiar şi-n 24 de ore. Încă doi copii care au intrat în contact cu Eduard sunt internaţi în spital cu simptome asemnănătoare. Părinţii au refuzat să-i trateze la Târgu Jiu şi i-au transferat la alte spitale din ţară. 

Momentan, autorităţile nu vorbesc despre o epidemie. Şi totuşi, două grădiniţe şi o creşă au intrat în carantină. Şi secţia de Urgenţe a spitalului din Motru a fost închisă pentru dezinfecţie. Personalul medical şi rudele care au intrat în contact cu băiatul primesc tratament profilactic. 

Meningita este o boală contagioasă şi se poate răspândi cu viteză, prin strănut sau tuse. Chiar şi poliţiştii care fac cercetări pentru moarte suspectă au fost vaccinaţi. Dar şi jurnaliştii care au intrat în contact cu cei aflaţi în pericol de a lua boala. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Alertă extremă în Motru, după ce un copil de doar 4 ani a murit de meningită în câteva ore