Antena Meniu Search
x

Firma românească unde angajații lucrează doar 4 zile pe săptămână și au 3 zile libere

Un patron a implementat cu succes săptămâna de lucru de patru zile. La început a fost un experiment, dar când a văzut că strategia îi aduce profit, a decis să nu mai revină la vechiul program.

Vezi și

Rusaliile le-au adus românilor încă un weekend prelungit, însă există câţiva angajaţi în Capitală care au mereu acest privilegiu. Un patron a implementat cu succes săptămâna de lucru de patru zile. La început a fost un experiment, dar când a văzut că strategia îi aduce profit, a decis să nu mai revină la vechiul program. Spre bucuria angajaţilor, care vin la serviciu mai relaxaţi ca niciodată.

Ionuţ Munteanu este managerul propriei companii de marketing on-line. Are 35 de ani şi a pornit de jos, cu doar doi angajaţi. Acum, are în subordine 20 de oameni care se ocupă lunar de peste 100 de clienţi. 

Ionut Munteanu, manager companie marketing online: "Agenţia este specializată în achiziţia pe google şi pe facebook şi se ocupă exclusiv de partea de promovare a bussinesurilor."

Angajaţii vin la muncă doar patru zile pe săptămână, de marţi până vineri. În rest, toată lumea are liber.

Mihai Andrei, specialist IT: "E frumos, dar la început a fost o provocare. Nu ştiam ce să fac cu ziua de luni. Te împinge să gândeşti şi alte lucruri faţă de cele cu care eşti obisnuit."

Teodora Călin, specialist marketing online: "În patru zile lucram cat sa acoperim cele 5 zile. În timp am devenit mult mai disciplinaţi, mai organizaţi şi am invatat să apreciem atat zilele libere cat si pe cele de la birou."

Ideea weekendului prelungit în fiecare săptămână a venit ca un experiment, în urmă cu un an. Când a observat că angajaţii lucrează cu mai mult spor, Ionuţ a decis să păstreze programul relaxant.   

Ca să ai success cu acest program, e nevoie însă şi de multă organizare.

Ionut Munteanu, manager companie marketing online: "În Suedia, guvernul a decis scurtarea zilei de muncă la 6 ore, după ce experimentele au dovedit că angajaţii sunt mai productivi şi mai fericiţi.

Nu e singurul privilegiu de care se bucură suedezii: într-un oraş din nordul ţării, un angajat a propus înlocuirea pauzei de masă cu pauza de sex. Iar vecina lor, Danemarca, este singura ţară din Uniunea Europeană unde se lucrează sub 38 de ore pe săptămână.

Şi italienii, olandezii şi francezii se bucură de un program mult mai relaxat decât românii. Noi lucrăm aproape 41 de ore săptămânal, dar suntem totuşi întrecuţi de britanici şi ciprioţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Firma românească unde angajații lucrează doar 4 zile pe săptămână și au 3 zile libere