Antena Meniu Search
x

Un pensionar din Bozieni i-a crăpatul capul nevestei cu un fund de lemn, apoi s-a culcat. Bărbatul era gelos pe afecțiunea ei pentru copil

Vasile, un bărbat de 69 de ani, din localitatea Bozieni, si-a lovit cu bestialitate sotia, arma crimei fiind un fund de lemn cu care sexagenraul i-a crăpat capul celei cu care împărtise, cu bune, cu rele, vreo trei decenii de viată.

Un pensionar din Bozieni i-a crăpatul capul nevestei cu un fund de lemn, apoi s-a culcat. Bărbatul era gelos pe afecțiunea ei pentru copil

Vasile, un bărbat de 69 de ani, din localitatea Bozieni, si-a lovit cu bestialitate sotia, arma crimei fiind un fund de lemn cu care sexagenraul i-a crăpat capul celei cu care împărtise, cu bune, cu rele, vreo trei decenii de viată.

Conform actelor de urmărirere penală, familia era una linistită, în care nu aveau loc scandaluri, betii, sau alte acte de violentă. Tocmai din acest motiv sătenii au rămas înmărmuriti cînd au auzit evenimentul în urma căruia femeia a decedat pe loc.

Chiar dacă pînă acum Vasile nu s-a manifestat violent, nefiind cunoscut nici cu antecedente penale, a ucis cu brutalitate si nu s-a ostenit să anunte autoritătile sau să solicite ajutor pentru victimă. Si-a abandonat consoarta într-o baltă de sînge si a plecat în altă cameră să se odihnească.

Cadavrul a fost găsit în bucătăria imobilui la cîteva ore distantă de către o rudă a femeii, care a venit să vadă de ce aceasta nu-i răspunde la telefonul mobil. Imediat a sunat la 112, iar la fata locului au venit politistii si un procuror criminalist din cadrul Parchetului Neamt.

Cercetările efectuate au stabilit că cei doi nu aveau copii din mariaj, dar fiecare avea urmasi din alte relatii. În acest context, în urmă cu cîteva zile, unul din fiii victimei venise în casa lui Enache, să-si viziteze mama. Femeia si-a tratat copilul bine, i-a acordat atentie, ceea ce a dus la animozităti din partea sotului.

Vasile Enache i-a reprosat că-l neglijează, că nu-i mai face mîncare, suspectînd că cei doi ar avea discutii si despre o eventuală mostenire, după ce el ar fi trecut în nefiintă. Pe fondul acestor bănuieli pe 8 februarie, dimineata, i-ar fi reprosat diverse lucruri consoartei, dar aceasta a negat acuzele. Bărbatul s-a enervat si ar fi lovit-o cu pumnul. Apoi ar fi luat o bucată de lemn din fata sobei si ar fi lovit-o peste fată. Femeia nu s-a lăsat intimidată, i-a smuls lemnul din mînă si l-a aruncat. Enervat la culme de riposta victimei, a urmat-o, dar nu s-a calmat. Decis să-i arate „cine cîntă în casă“ a luat de pe masă un fund de lemn cu care a lovit-o de mai multe ori în zona capului. Cînd victima a căzut la pămînt, într-o baltă de sînge, a abandonat-o si a plecat la culcare.

Aproape de ora 12 la fata locului au ajuns oamenii legii si un echipaj de la ambulantă, care nu a mai putut decît să constate decesul. Necropsia a stabilit că moartea femeii a fost violentă si s-a datorat traumatismelor cranio-cerebrale multiple, cu fractură de bază de craniu si înfundare de calotă, dilacerare si hemoragie craniană.

„Suspectul, care nu este cunoscut cu antecedente penale, a fost retinut pentru săvîrsirea infractiunii de omor si va fi prezentat instantei de judecată de la Tribunalul Neamt, cu propunere de arestare preventivă“, a declarat procurorul Virgil Cornea, seful Sectiei judiciar si purtător de cuvînt al Parchetului Neamt.

Rămîne ca instanta să se pronunte privitor la fapta bărbatului care în loc să se bucure de pensie, îsi va petrece cel mai probabil ultimii ani după gratii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri sociale » Un pensionar din Bozieni i-a crăpatul capul nevestei cu un fund de lemn, apoi s-a culcat. Bărbatul era gelos pe afecțiunea ei pentru copil