Antena Meniu Search
x

Un pian pentru Lipatti

Prima lecţie a elevilor talentaţi este cum să fenteze zgomotele! La cel mai prestigios liceu de arte din ţară, pianul ar trebui să se predea cu dopuri în urechi. Instrumentele muzicale sunt vechi de sute de ani.

Vezi și

Prima lecţie a elevilor talentaţi este cum să fenteze zgomotele! La cel mai prestigios liceu de arte din ţară, pianul ar trebui să se predea cu dopuri în urechi. Instrumentele muzicale sunt vechi de sute de ani. 

Aşa că Fundaţia "Mereu Aproape" a început o campanie pentru strângerea de fonduri din care să se cumpere un pian performant.

Pasiunea îl face pe Horia să depăşească zgomotele. Este o artă. O învaţă la Colegiul de Artă Dinu Lipatti, nu la un muzeu al instrumentelor muzicale.

Chiar şi aşa, Horia a fost premiat în Anglia, Franţa şi la multe alte concursuri din toată lumea. Îşi antrenează degetele altfel decât restul pianiştilor din lume.

Egizia cântă la. pian de la 3 ani. Acum are 12 şi fiecare oră este un test de rezistenţă a urechilor.

Cel mai bun pian la care a cântat a fost cel de la Ateneu. Cel mai nou pian din liceul ei are 30 de ani. Prea vechi pentru un instrument pe care studiază sute de talente an de an. Însă, cele mai multe piane au împlinit centenarul.

Un pian pentru perfomanţă costă între 60.000 şi 200 de mii de euro. Elevii vor să strângă aceşti bani şi au lansat campania "Un pian pentru Lipatti". Şi nu sunt singuri. Fundaţia Mereu Aproape, cu sprijinul ARC România, Telekom, Orange şi Vodafone, susţin această Campanie prin platforma "Donează mai simplu".

Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele replatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului.

Pentru donatiile de pe cartele preplatite, in reteaua Vodafone

utilizatorii nu platesc TVA.

Numar oferit de ARC Romania"

BURTIERA

Contul pentru Campania „Un pian pentru Lipatti"

Cont LEI: IBAN RO02BTRLRONCRT0295126001

SWIFT: BTRLRO22

BANCA TRANSILVANIA AGENTIA BANEASA

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un pian pentru Lipatti