Antena Meniu Search
x

Un pictor român a cucerit inimile britanicilor. Bogdan Mihai Radu şi-a primit premiul chiar de ziua sa

Bogdan Mihai Radu a câştigat un prestigios premiu britanic, un succes pentru care a luptat o viaţă.

Vezi și

România se mândreşte cu încă un pictor care a cucerit inimile străinilor iubitori de artă. Bogdan Mihai Radu a câştigat un prestigios premiu britanic, un succes pentru care a luptat o viaţă. Greu încercat de destin în trecut, artistul a ales să-şi pună toate emoţiile pe pânză, cu o sinceritate impresionantă.

În ziua în care a împlinit 39 de ani, Bogdan Mihai Radu a primit prestigiosul trofeu Oxford International Art Fair. I-a cucerit pe britanici prin tehnica sa, dar mai ales prin emoţiile pe care le transmit tablourile semnate de el. 

BOGDAN MIHAI RADU, pictor:

Am avut o serie de trei tablorui, din noua mea serie care se numeşte Searching. Un peisaj şi o marină foarte mare de 3 metri pe un metru jumătate şi încă alte două piese. 

Imediat cum s-a întors din Oxford, Bogdan s-a reapucat de pictat. Iar acesta este primul tablou. 

BOGDAN MIHAI RADU, pictor:

Face parte tot din seria Searching. E un peisaj imaginar, după cum se vede, are foarte mulă emoţie. 

Pasiunea pentru pictură a început în copilărie, la vârsta de 10 ani, în urma unui film despre un pictor care falsifica tablouri. A fost fascinat, aşa că şi-a cumpărat culori, s-a dus la bunica sa acasă şi i-a cerut un tablou pe care apoi l-a reprodus. Atât de fidel, încât i-a înapoiat bunicii copia, iar el a păstrat originalul, fără ca nimeni să-şi dea seama. Bogdan picta noaptea, când nu îl vedea nimeni, iar tablourile le ascundea sub pat. Nu a renunţat la visul lui nici măcar atunci când a rămas paralizat, din cauza unei boli. Timp de doi ani, nu şi-a putut folosi mâinile. 

BOGDAN MIHAI RADU, pictor:

Chiar în spital pictam şi nu puteam să pictez normal, dar pictam cu pensula în gura. A fost o perioadă foarte dificilă din viaţa mea, am trecut cu greu peste. Practic după acea perioadă am ajuns să lucrez foarte multe flori, pentru că în fiecare zi când eram la spital primeam tot timpul flori şi era o bucurie. 

În timp, stilul lui s-a schimbat. 

BOGDAN MIHAI RADU, pictor:

Acest tablou e un câmp de flori, dar foarte abstract. O amintre a florilor pe care le făceam în trecut.

Acum, Bogdan Mihai Radu are clienţi în toată lumea. A vândut cel mai scump tablou cu 5.000 de euro, dar este abia începutul. În România, cea mai valoroasă pictură din noul val de artişti îi aparţine lui Adrian Ghenie: pânza Autoportret ca Charles Darwin a fost adjudecată cu 3 milioane două sute de mii de lire sterline. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un pictor român a cucerit inimile britanicilor. Bogdan Mihai Radu şi-a primit premiul chiar de ziua sa