Antena Meniu Search
x

Video Preotul Claudiu Banu a renunțat la casa visurilor pentru un așezământ: „Am visat că eram înconjurat de mulți copii”

Gest emoţionant făcut de un preot din Constanţa. Părintele a renunţat la terenul pe care ar fi trebuit să îşi construiască propria casă, pentru a ridica un aşezământ pentru copii abandonaţi şi mame abuzate. Lucrările au început în urmă cu cinci ani şi ar putea fi gata în următoarele două luni. Preotul vrea să facă inaugurarea chiar de ziua lui.

de Redactia Observator

la 01.02.2021, 16:39

Vezi și

Proiectul preotului Claudiu Banu a început cu un vis. 

Claudiu Banu - preot: Am visat ca eram înconjurat de mulţi copii şi m-am trezit tulburat din acel vis. Le-am povestit apropiaţilor mei, familiei mele, şi am aşteptat ca Dumnezeu să rânduiască momentul când am luat decizia de a face acest aşezământ.

La scurt timp, a primit un teren pe care urma să îşi construiască casa parohială. A fost momentul în care a decis că acolo va ridica un aşezământ pentru copiii abandonaţi. Odată ce au aflat de misiunea ce-i fusese încredinţată, oameni cu suflet mare au venit în ajutorul lui.

Claudiu Banu - preot: Dumnezeu m-a ajutat şi acum zâmbesc. Cea mai mare fericire a mea de fapt constă în faptul ca vorbele si sentimentele mele au avut un ecou in inima multor oameni care au venit si au sprijinit aici neconditionat.

Arsenie Papacioc, „patronul” așezământului de copii abandonați

În cei cinci ani de când a început construcţia părintele a investit 350 de mii de euro, bani obţinuţi din donaţii. Misiunea lui a ajuns aproape de final, dar mai are nevoie de încă 50 de mii de euro pentru finisaje şi utilităţi. Şi este convins că îi va obţine, pentru că lucrarea lui mai are un protector.

Claudiu Banu - preot: În momentul in care am primit terenul in care este asezamantul m-am dus sa ma reculeg la manstirea din Techirghiol. Fiind la mormântul părintelui, mi-a adus o doamnă un tablou cu părintele Arsenie si atunci am inteles mesajul. Si am spus: asezamantul de copii abadonati Sfantul Cuvios Arsenie.

Claudiu Banu îşi doreşte ca în aşezământului de la Techirghiol să strângă o familie. Tocmai de aceea s-a gândit că pe o parte dintre copiii abandonaţi care vor veni aici să îi ia sub tutela sa. Aşezământul este pregătit să primească 35 de suflete. Iar părintele mai are un plan îndrăzneţ: să ridice un azil pentru bătrâni în imediata apropiere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Preotul Claudiu Banu a renunțat la casa visurilor pentru un așezământ: „Am visat că eram înconjurat de mulți copii”