Antena Meniu Search
x

Un psihoterapeut din Chişinău a găsit soluţia combaterii jocului "Balena albastră"!

Un psihotepeut din Chişinău a găsit soluţia combaterii jocului periculos care încurajează tinerii să îşi pună capăt zilelor. Jocul-fenomen este la graniţa ţării noastre, în Republica Moldova, unde deja s-ar fi înregistrat cazuri.

Vezi și

Un psihotepeut din Chişinău a găsit soluţia combaterii jocului periculos care încurajează tinerii să îşi pună capăt zilelor. Jocul-fenomen este la graniţa ţării noastre, în Republica Moldova, unde deja s-ar fi înregistrat cazuri.

-Faci un duş,mergi la serviciu, fii util,evită să stai pe facebook!

Sunt doar câteva dintre propunerile care se regăsesc pe lista celor 50 de fapte bune propuse de noul joc.

-O să le propunem tinerilor să-şi aleagă o provocare de pe lista faptelor bune! Să vedem cum vor reacţiona!

Pe acelaşi subiect

Iar tinerii au intrat cu uşurinţă în joc.

Ideea jocului faptelor bune a fost a unui psiholog din Chişinău care a rămas uimit de viralizarea unui alt joc, extrem de periculos, în ultimele săptămâni.

-Intenţia noastră nu a fost să viralizăm acest joc, nici nu ne-am gândit că o să ia o asemenea amploare+21:03 şi primesc foarte multe solicitări ca să continuăm acest proiect.

Specialiştii în psihoterapie spun că această inţiativă este de bun augur, iar autorităţile ar trebui să o promoveze în rândul copiilor.

- Mi se pare că, la momentul de faţă, Ministerul Educaţiei ar face bine să se uite foarte atent la această iniţiativă pentru că îmi pare soluţia perfectă la un potenţial scandal viral!+13:35 mult prea rar avem parte în şcolile noastre de astfel de iniţiative!

În Rusia, jocul periculos a cauzat în jur de 130 de morţi în rândul tinerilor, iar în Republica Moldova s-ar fi înregistrat 7-8 cazuri. În România, după ce cinci elevi din Iaşi au ajuns la spital încercând să joace un alt joc riscant - leşinul - autorităţile au demarat o campanie de informare. Poliţia, Ministerul Educaţiei şi Patriarhia fac un apel pe Internet şi le cer părinţilor să îşi supravegheze cu atenţie copiii. Pentru că "Prieteniile din lumea virtuală pot fi fatale".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un psihoterapeut din Chişinău a găsit soluţia combaterii jocului "Balena albastră"!