Un român a inventat parfumul care nu alintă doar pielea, ci şi papilele gustative
Ideea vine de la un bucătar din Alba Iulia, care a creat un parfum comestibil. Esenţa, pe bază de plante, poate fi folosită atât pentru a da savoare preparatelor, cât şi pentru corp. Şi este unică în România.
Ideea vine de la un bucătar din Alba Iulia, care a creat un parfum comestibil. Esenţa, pe bază de plante, poate fi folosită atât pentru a da savoare preparatelor, cât şi pentru corp. Şi este unică în România.
Nu suntem într-o parfumerie, ci în bucătărie. Iar parfumierul este, de fapt, un bucătar din Alba Iulia, care a pus în practică o idee mai puţin obişnuită.
Combinate şi lăsate la macerat două săptămâni, ingredientele dau naştere unui parfum comestibil.
Şi, ca să ne demonstreze, bucătarul Cosmin Toma îşi serveşte clienţii cu preparate parfumate.
Iar oaspeţii sunt încântaţi nu doar de miros, ci şi de gust.
Cosmin Toma lucrează de 18 ani ca bucătar şi este deja cunoscut pentru inventivitatea şi modul în care reinterpretează reţete clasice.
Parfumul său va fi scos la vânzare începând de anul viitor şi, ne asigură bucătarul, preţul va fi accesibil.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰