Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un român, pregătit să străbată peste 24 de mii de kilometri pe bicicletă

Două Americi, cu bicicleta. E aventura pe care început-o un român curajos, stabilit în Canda. Radu Păltineanu va parcurge, pe două roţi, peste 24 de mii de kilometri şi va străbate, în total 14 ţări.

de Redactia Observator

la 15.08.2015 , 20:19

Două Americi, cu bicicleta. E aventura pe care început-o un român curajos, stabilit în Canda. Radu Păltineanu va parcurge, pe două roţi, peste 24 de mii de kilometri şi va străbate, în total 14 ţări. 

Tânărul de 26 de ani a pornit deja la drum pe 5 august. Iar o echipă a Observatorului l-a însoţit până în punctul cel mai îndepărtat din Alaska, de unde Radu a plecat singur la drum. Urmăriţi un material în exclusivitate, semnat de echipa Observator din Canada, Cristina şi Ionuţ Roman.

Din cel mai îndepărtat punct din Alaska, Golful Prudhoe, Radu a început traversarea celor 2 Americi. În total, 24 de mii de kilometri, doar cu bicicleta, plus 2 ascensiuni spectaculoase pe cele mai înalte vârfuri vulcanice. O echipă a Observatorului l-a însoţit pe Radu din Bucureşti până în oraşul Deadhorse, Alaska, locul de unde românul a pornit singur pe traseu.

Vezi și

50 de ani le-a trebuit canadienilor şi americanilor până să ajungă să definească această fâşie aşa cum o vedem în ziua de astăzi, cea mai lungă, de fapt, graniţă a lumii nepăzită.

În zorii zilei de 5 august, pe o ploaie mocănească, Radu s-a despărţit de jurnaliştii Observatorului şi a plecat, singur, pe două roţi. În călătoria sa, tânărul de 26 de ani nu va înnopta la hoteluri, ci va dormi în cort. Şi se va odihni două zile pe săptămână. Primul lui ţel, acela de a parcuge o mie de kilometri îl va atinge chiar astăzi, când va ajunge la Fairbanks. Oricine doreşte să afle, în orice moment, unde se află Radu, poate accesa pagina lui de internet: Radupăltineanu.ro.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Un român, pregătit să străbată peste 24 de mii de kilometri pe bicicletă