Antena Meniu Search
x

Un român, răpus de GRIPĂ PORCINĂ

Un bărbat de 42 de ani a murit după ce a contactat virusul AH1N1, iar altul se află în stare critică la Spitalul Judeţean Arad, la ambii complicaţiile apărând pe fondul altor afecţiuni, între care obezitatea morbidă

Vezi și

Un bărbat de 42 de ani a murit după ce a contactat virusul AH1N1, iar altul se află în stare critică la Spitalul Judeţean Arad, la ambii complicaţiile apărând pe fondul altor afecţiuni, între care obezitatea morbidă. 

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, primul caz de gripă pandemică AH1N1 din judeţ a fost înregistrat în urmă cu două săptămâni, la un bărbat de 42 de ani, care a ajuns în stare gravă la spital, cu afecţiuni pulmonare cauzate de virus, acesta decedând ulterior.

"Cazul a fost transferat la un spital din Timişoara, iar Institutul Cantacuzino a confirmat virusul pandemic AH1N1. Din păcate, pacientul avea obezitate morbidă, peste 150 de kilograme, şi, în pofida vârstei, organele sale au cedat pe rând", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, managerul SCJU Arad, Teodora Olariu.

Al doilea caz a fost înregistrat la începutul săptămânii, iar pacientul are 38 de ani şi este în stare critică. Şi acesta are obezitate morbidă şi afecţiuni renale preexistente, astfel că virusul a cauzat complicaţii, iar organele vitale sunt afectate grav.

"Este cu insuficienţă respiratorie, fiind intubat la Terapie Intensivă. Prognosticul este rezervat, starea pacientului fiind deosebit de gravă", a declarat Olariu pentru Mediafax

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un român, răpus de GRIPĂ PORCINĂ