Antena Meniu Search
x

Un tânăr pompier din Timișoara, erou pentru victimele accidentului cumplit de la Tureni

Un tânăr pompier din Timișoara a devenit erou pentru victimele unui accident rutier care s-a petrecut în Cluj, la Tureni. Ștefan Claudiu Stoichița, de la Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara, a văzut cu ochii lui impactul violent între o autoutilitară și un Renault și a sărit să ofere primul ajutor victimelor.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.09.2020, 08:51

  • Accidentul s-a petrecut în fața lui, la Tureni, Cluj, și s-a soldat cu rănirea a două persoane.
  • Ștefan Claudiu Stoichița, deși e pompier de un an, a știut ce are de făcut și a contribuit la salvarea celor două vieți.

Claudiu se întorcea din concediu și a fost martorul unui accident rutier care s-a petrecut chiar în fața lui, în localitatea Tureni din județul Cluj. 

Instinctul de salvator l-a făcut să oprească imediat și să se îndrepte în grabă către cei care aveau nevoie de ajutor.

În impact au fost rănite două persoane: o tânără de 24 de ani, din Turda, pasager în autoturism şi un bărbat de 59 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud.

In accident au fost implicate o autoutilitară și un autoturism

Deși a intrat în familia pompierilor timișeni de un an doar, Claudiu a știut ce are de făcut. Mai întâi a evaluat toate persoanele implicate în accident și a acordat primul ajutor medical unui bărbat care acuza dureri la nivelul capului, toracelui și la nivelul coloanei cervicale.

Apoi s-a îndreptat către autovehiculele implicate în accident și a observat că există scurgeri de combustibil. Conștient fiind de pericolul unui incendiu la un astfel de caz, Claudiu a deconectat rapid bornele autovehiculelor și a asigurat zona până la sosirea echipajelor de pompieri.

Pentru reacția lui promptă, colegii de la ISU Timiș l-au felicitat pe tânărul pompier și au scris despre el că ”a ales această meserie cu inima și este devotat misiunii care i-a fost încredințată”.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un tânăr pompier din Timișoara, erou pentru victimele accidentului cumplit de la Tureni