Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un vameş român a fost otrăvit de un traficant bulgar

Cel mai temut traficant de cocaină din Europa a ordonat moartea unui vameş din Constanţa. Adevărul a ieşit la iveală la trei ani, după ce cadavrul românului a fost găsit pe o plajă bulgărească.

de Redactia Observator

la 04.02.2014 , 20:22

Anchetatorii de la Sofia spun că vameşul ar fi murit în chinuiri, după ce i s-ar fi dat să bea otravă pentru şoareci.

Evelin Banev zis Brendo. Este unul dintre cei mai temuţi traficanţi de droguri din lume. El ar fi fost ultima persoană care a vorbit cu vameşul din Constanţa pe 1 mai 2011.

Două zile mai târziu, românul a fost găsit mort lângă maşina abandonată pe plajă din Golful Dîlboka, pe litoralul bulgăresc al Mării Negre. Bărbatul sfârşise violent, dar nu erau semne că ar fi fost agresat. În schimb, poliţiştii bulgari au găsit în maşina lui o cutie de suc cu un pai. S-a dovedit că în băutura era de fapt otravă pentru şoareci.

Vezi și

Presa din Bulgaria scrie că românul era un vameş cu ajutorul căruia Brendo transporta cocaina pe Dunăre spre centrul Europei.

În realitate, bărbatul ar fi fost însă ofiţer sub acoperire. Banev, regele cocainei a decis să-l omoare când a aflat că strângea informaţii despre reţeaua cu legături din Columbia până în portul Constanţa.

La un an după moartea românului, traficantul bulgar a fost arestat în Italia. A primit 20 de ani de închisoare pentru un transport de O MIE de kilograme de cocaină pură.

La scurt timp după arestarea traficantului, unicul său copil a fost răpit. Pentru eliberarea fetei de 10 ani familia Banev a plătit jumătate de milion de euro.

România a cerut extrădarea traficantului Evelin Banev, dar avocaţii traficantului au făcut recurs. Curtea de Apel din Sofia urmează să se pronunţe în această săptămână.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Un vameş român a fost otrăvit de un traficant bulgar