Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Uniunea expertilor in legislatia muncii cere ca vorbitul la telefon in afara programului sa fie remunerat

Conversatiile la telefon in interes de serviciu ar putea fi platite. Nu in timpul celor 8 ore de munca ci dupa.Uniunea expertilor in legislatia muncii cere ca vorbitul la telefon in afara programului sa fie remunerat.

de Redactia Observator

la 02.08.2013 , 14:01

Daca raspundem la telefon sau la mailuri dupa ce am terminat programul, angajatorul trebuie sa ne dea bani in plus la salariu. Stim cu totii ca vorbitul la telefon dauneaza. Mai mult, un telefon de serviciu primit in timpul liber creaza si o stare de stres, spun psihologii.

Situatia se poate schimba daca negociem cu angajatorul un contract de consemn, mai bine spus, un spor. Asta inseamna ca acceptam sa stam la dispozitia lui 24 de ore din 24 in schimbul unei sume de bani pe care o vom primi lunar.

Astfel de contracte exista, deja, in sectorul energetic, dar foarte putini angajati se gandesc sa negocieze un astfel de contract, dar si tot mai putini angajatori vor sa isi plateasca angajatii, chiar daca ei continua munca si acasa.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Uniunea expertilor in legislatia muncii cere ca vorbitul la telefon in afara programului sa fie remunerat