Antena Meniu Search
x

UPDATE / Dramă pe litoral! Fetiță moartă la doar 13 ani

Marea Neagră a mai stins o copilărie. Luiza şi-a pierdut viaţa, în larg, după ce intrase în apă cu o verişoară. Curentul puternic le-a purtat în depărtare şi atunci au strigat după ajutor. Au înotat după ele pescarii.

Vezi și

Marea Neagră a mai stins o copilărie. Luiza şi-a pierdut viaţa, în larg, după ce intrase în apă cu o verişoară. Curentul puternic le-a purtat în depărtare şi atunci au strigat după ajutor. Au înotat după ele pescarii. 

Pentru salvamari, statul încă nu a găsit fonduri. Una dintre fete a fost salvată la timp. Luiza a fost resuscitată pe nisip. Şi în ambulanţă. A treia oară, la spital, n-a mai putut fi salvată. Împlinea 13 ani, peste o săptămână.

Copila venise în vacanţă, pe litoral. A intrat în mare cu verişoara ei. Curenţii le-au purtat salteaua în larg. S-au răsturnat şi au strigat speriate după ajutor. Prima oară a sărit un localnic, cu skijetul. A reuşit să salveze doar un suflet.

Pe plajă, medicii au reuşit să-i redea viaţa. Oamenii priveau înmărmuriţi operaţiunea de salvare. Şi pomeneau de lipsa salvatorilor de pe plajă.

În ambulanţă, inima copilei s-a mai oprit o dată. La spitalul din Constanţa, s-a stins pentru totdeauna. Părinţii care o aduseseră la mare în vacanţă i-au luat trupul în sicriu. Şi au plecat acasă, spre Piteşti. Peste o săptămâna ar fi trebuit să-i sărbătorească cei 13 ani de viaţă. Nu s-o ducă la groapă. Fratele Luizei, care venise cu ea la mare, a publicat un răvăşitor mesaj de adio.

Înainte de Luiza, acum câteva zile, a murit Ionuţ. Şi el s-a stins în apele Mării Negre. Nici după el n-au înotat salvamarii. Pentru că nu erau pe plajă.

Potrivit legii, administraţia publică locală ar trebui să organizeze şi să asigure siguranţa turiştilor. Din taxa hotelieră şi alte venituri. Practic, din banii noştri. Asta înseamnă prezenţa salvamarilor, la mal. Un turn de observaţie. Un centru de prim ajutor. Un catarg de semnalizare. Şi geamanduri, în apă. Nimic nu se regăseşte pe unele plaje româneşti.

În fiecare vară, primăriile şi prefecturile din Constanţa aşteptau bani pentru salvamari de la fondul de rezervă al Guvernului. Anul acesta, n-au primit încă niciun leu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » UPDATE / Dramă pe litoral! Fetiță moartă la doar 13 ani