Antena Meniu Search
x

Update! Ciobanii s-au ciocnit cu jandarmii, în faţa Palatului Parlamentului

Mii de ciobani şi-au lăsat stânile ca să ia cu asalt Casa Poporului. Au spart zidul de jandarmi şi au escaladat gardul Palatului Parlamentului. Mascaţii au dat cu spray lacrimogen

Vezi și

Mii de ciobani şi-au lăsat stânile ca să ia cu asalt Casa Poporului. Au spart zidul de jandarmi şi au escaladat gardul Palatului Parlamentului. Mascaţii au dat cu spray lacrimogen

Nu e doar un protest. E revoluţia cojoacelor. Se cer demisii. Se strigă şi se fluieră ca în codru. Ciobanii au venit la colindat. Şi nimeni nu pare dispus să-i primească.

Într-un alt palat, au un susţinător celebru. "Mă doare inima şi ţipă inima pentru că sunt ciobanii noştri. Asta ne caracterizează pe noi. Mioriţa simbolizeză neamul românesc", spune Gigi Becali.

Ciobanii sunt supăraţi că statul îi obligă să ţină mai puţini câini la stână.

Mai mult decât atât, mioarele ar trebui ţinute în ţarc până în aprilie. Chiar şi păstorii sunt ţinuţi ca într-un ţarc. Până când evadează spre Palatul Parlamentului. Escaladează gardul. Şi încep invazia. Undeva, în mulţime, e şi Dacian Cioloş. Versiunea de pluş. Aşa şi-a botezat un cioban jucăria purtătoare de mesaj.

Ca să se asigure că nu au pus un lup paznic la oi, protestatarii în şubă au încercuit Palatul Parlamentului şi au blocat circulaţia. Ar fi vrut să ajungă până în plen.

Proiectul de lege care a declanşat protestele limitează numărul de câini la stână la maximum trei şi interzice păşunatul între 6 decembrie şi 24 aprilie. El modifică o lege din 2006, care nu a fost aplicată până acum pentru că nu erau prevăzute amenzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Update! Ciobanii s-au ciocnit cu jandarmii, în faţa Palatului Parlamentului