Antena Meniu Search
x

Curs valutar

UPDATE! Copil de trei ani, mort dupa operatie de polipi facuta la Sibiu

Moartea copilului de trei ani, dupa o operatie banala, a ajuns la urechile ministrului Sanatatii! Ca si tatal baiatului din Sibiu, Eugen Nicolaescu vrea ca cei vinovati sa plateasca

de Redactia Observator

la 16.06.2013 , 19:39

Un copil, un tanar de 24 de ani si un batran. Trei vieti incheiate tragic si fara sens, printre aceiasi medici. Pe lista neagra a spitalului din Sibiu, numele lui Alexandru este cel mai recent. La trei ani, ar fi trebuit sa treaca peste o operatie de extirpare a polipilor fara probleme. Insa inima si-a incetinit bataile, pana a stat. A fost resuscitat cu mainile. Aparatura necesara era in sectia de urgente.

Dupa cateva reveniri scurte, baiatul s-a stins. Daca defibrilatorul era la indemana, poate ca singurul copil al barbatului s-ar fi jucat acum acasa. Vestea tragediei a ajuns pana la varful ministerului Sanatatii. “Atunci cand constati ca intr-o sectie iti lipseste ceva, dar ai in spital, atunci aduci aparatul de care ai nevoie, ca sa poti face investigatia respectiva”, a declarat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

Tatal lui Alexandru arata cu degetul si inspre medicii care i-au operat copilul. "Sa fie anchetati pentru malpraxis", a spus si ministrul Sanatatii.

Vezi și

Acum aproape un an, un alt tata isi plangea copilul in curtea spitalului din Sibiu. Aurel se taiase la mana intr-un geam. Dupa ore intregi de chin, a fost operat. Insa in timpul interventiei, tubul de oxigen s-a consumat. Fiul lui s-a stins, vinovatii nu s-au mai gasit. Cu cateva luni inainte, pe holurile aceluiasi spital, un batran de 62 de ani a murit dupa o cazatura. Venise cu ganglionii inflamati. Medicul care i-a refuzat tomografia a platit cu 10 la suta din salariu. Brancardierul a scapat nepedepsit.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » UPDATE! Copil de trei ani, mort dupa operatie de polipi facuta la Sibiu