Antena Meniu Search
x

Curs valutar

UPDATE / Dumitru Fărcaş, lăsat de hoți fără taragot

Un jaf cu cântec zguduie folclorul românesc! Celebrul taragot al lui Dumitru Fărcaş a dispărut aseară din faţa Ateneului Român!

de Redactia Observator

la 01.06.2014 , 19:45

 Un jaf cu cântec zguduie folclorul românesc! Celebrul taragot al lui Dumitru Fărcaş a dispărut aseară din faţa Ateneului Român! Maestrul şi-a lăsat instrumentul vechi de un secol în maşină, dar când s-a întors nu l-a mai găsit.

Hoţul a mai furat şi un acordeon, apoi s-a făcut nevăzut. Acum, poliţiştii sunt pe urmele lui, iar maestrul Fărcaş îi promite recompensă dacă îi înapoiază taragotul.

E cântecul care a adunat generaţii întregi în faţa televizoarelor. Sunetul taragotului lui Dumitru Fărcaş. Instrumentul vechi de 100 de ani a dispărut în centrul Capitalei, din maşina maestrului.

Vezi și

Şoferul a rămas în parcare să păzească instrumentele artiştilor. A căzut însă în plasa unor necunoscuţi, care l-au ademenit la câţiva metri de maşină. Între timp, un hoţ a dat spargerea. A găsit uşa descuiată şi a furat prima geantă care i-a căzut în mână.

Hoţul a apucat să fure doar taragotul lui Dumitru Farcaş, în valoare de 7000 de euro şi un acordeon. Furtul a fost descoperit abia după o oră când maestrul şi-a trimis echipa după instrumente.

Poliţiştii îl caută acum pe hoţ. E posibil să aibă de-a face cu o reţea specializată. Chiar Dumitru Fărcaş a mai păţit-o o dată. În geantă în care se află taragotul, Fărcaş avea şi bani. Dar nu pierderea materială îl doare cel mai tare.

De dragul taragotului, Dumitru Fărcaş e dispus să-l ierte pe hoţ şi pe complicii săi. Le-a promis recompensă dacă îi înapoiază instrumentul. Dacă tâlharii vor fi sau nu prinşi rămâne de văzut. Până atunci, concluzia e una singură.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » UPDATE / Dumitru Fărcaş, lăsat de hoți fără taragot