Antena Meniu Search
x

UPDATE! Iarnă în mijlocul primăverii

Ninge în toiul primăverii. Temperaturile scad şi cu 15 grade de la o zi la alta, iar la munte e zăpadă

Vezi și

Zăpadă până la genunchi, ninsoare ca în miez de iarnă şi troiene. Sunt surprizele pe care le-a pregătit Sibiul pentru turişti. Înfofoliţi bine, cu mănuşi şi căciuli de blană, oamenii şi-au făcut cărări până la cabanele de la Bâlea.

Natura a jonglat cu anotimpurile şi a îngropat primăvara în omăt. La munte a nins încontinuu, iar zapada depusă măsoară mai bine de zece centimetri în Poiana Braşov. Capriciile vremii i-au luat prin surprindere şi pe localnici şi pe vizitatori.

Dacă pentru turişti ninsoarea ar putea fi interesantă, fenomenul este cu siguranţă unul extrem. Oamenii bagă din nou lemne în sobe sau pornesc centralele. Un cost în plus pe luna aprilie.

Şi în munţii Harghitei iarna şi-a reintrat în drepturi. Cu ninsori abundente, viscol şi temperaturi sub zero grade. Vremea rea a dat peste cap planurile tinerilor turişti care şi-au dorit distracţie şi aventură în săptămâna altfel. În parcurile montane, puştii s-au căţărat pe cabluri prin zăpadă şi au înfruntat vântul cu tiroliana.

Meteorologii au dat atenţionare cod galben de ploaie şi ninsori pentru 12 judeţe din nordul şi estul ţării. Abia de Florii ne zâmbeşte din nou soarele. Vineri şi sambătă va fi în continuare mai frig decât este normal pentru această perioadă. Duminică, însă, putem să ne aşteptăm chiar şi la 16 grade celsius, semn că revine primăvara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Iarnă în mijlocul primăverii