Antena Meniu Search
x

UPDATE! Invierea Domnului i-a adunat pe romani in jurul bisericilor

Hristos a inviat, Romania s-a luminat! A fost noapte de rugaciune, in toate bisericile. Lumina sfanta adusa de la Ierusalim a trecut din lumanarile preotilor in candelele credinciosilor crestin-ortodocsi

Vezi și

8.000 de suflete si-au impartit lumina, la manastirea Curtea de Arges. Suflete de oameni mari si de copii, purtati pe umeri. Unul dintre ei tine un biberon intr-o manuta si o candela aprinsa, in cealalta.

Dupa ce a raspandit vestea Invierii, Arhiepiscopul Argesului a impartit lumina sfanta. Pentru asta s-au rugat si credinciosii care s-au strans pe dealul Patriarhiei. Miile de voci au devenit una, sub indrumarea Preafericitului Daniel.

Cativa credinciosi se ingramadesc sa-l atinga pe Patriarh, cand trece prin fata lor. Lumina e mai sfanta daca vine chiar din faclia Lui. In multime, o tanara are candela intr-o mana si telefonul in celalalta. Face o cruce, apoi cateva poze la multime. Pastele se sarbatoreste si pe Facebook.

O mare de credinciosi s-a adunat si la Catedrala Mitropolitana din Timisoara. Valul credintei s-a raspandit cu viteza flacarii de Paste.

In cateva minute, intreaga curte era luminata doar de lumanarile credinciosilor. Si de crucea de neon, inalta de cativa metri. Daca la Timisoara, a fost prea multa lume pentru a putea inconjura lacasul de cult, la Voronet si la Varatec traditia s-a respectat. Aici s-au rugat si localnici, dar si turistii atrasi de constelatia manastirilor din Bucovina. Un mic turist cu ochelari poarta un suvenir, la gat. Un ou de lemn, care ii va aminti de vacanta de Paste.

Turistii de pe litoral s-au strans la Mangalia. 7.000 de oameni l-au asteptat pe Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, sa aduca lumina pe apa. Asa cum Sfantul Andrei a adus crestinismul, pe meleagurile noastre. Lumina venita pe mare a plecat in ceruri. Credinciosii au aprins 5.000 de lampioane.

Dupa noaptea de rugaciune, credinciosii s-au intors cu lumina sfanta spre case.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Invierea Domnului i-a adunat pe romani in jurul bisericilor