Antena Meniu Search
x

Update / Judecător CCR, dus cu mandat DNA

La DNA a dat cu subsemnatul şi un fost senator, acum judecător la CCR. Toni Greblă ar fi primit de la finul său, un cunoscut interlop din Gorj, rochii, pentru soţia sa, un telefon şi-o maşină

Vezi și

La DNA a dat cu subsemnatul şi un fost senator, acum judecător la CCR. Toni Greblă ar fi primit de la finul său, un cunoscut interlop din Gorj, rochii, pentru soţia sa, un telefon şi-o maşină

În schimbul lor, judecătorul şi-ar fi folosit influenţa să-i deschidă mai multe uşi finului. În acest dosar mai sunt cercetaţi şi doi deputaţi.

Toni Greblă. NAŞUL.. Judecător la Curtea Constituţională. Şi FINUL. Ion Bîrcină. Zis şi Dan Goeru. Om de afaceri. Cel mai bogat din Gorj. Toni Greblă a stat în birourile procurorilor o jumătate de oră. A aflat că procurorii au inventariat darurile primite de la finul său.

Adică două rochii pentru soţia lui, în valoare de 1200 de lei. Un telefon, la care a vorbit, timp de cinci ani. Gratis. Tot cinci ani ar fi folosit şi o maşină de lux. Finul s-a ocupat şi de service-ul auto. A plătit cu totul 56.000 de euro. Şi a achitat în 2012 şi capse pentru 20.000 de afişe electorale.

A făcut afaceri fără probleme în timp ce naşul i-ar fi asigurat accesul la diverşi funcţionari publici.

Acum, naşul Greblă este acuzat de trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi afaceri ascunse cu o fermă de struţi.

Localnicii spun că ferma are peste 70 de struţi şi că fostul senator, acum judecător la CCR şi-ar fi împroprietărit rudele, în mod ilegal, în vremea în care era prefect de Gorj.

Greblă mai este acuzat că ar fi făcut afaceri prin interpuşi, inclusiv export de produse alimentare şi bussinesuri în energie. Activităţile erau incompatibile cu funcţia de judecător al CCR.

Toni Greblă a devenit judecător al Curţii Constituţionale în decembrie 2013, la propunerea Senatului.

Era deja rudă cu Ion Bîrcină. În 2006, i-a cununat fiica. Patru ani mai târziu, la cea de-a doua nuntă a tinerei a fost doar invitat. Cele 11 perechi de naşi spirituali au venit la nuntă, cu elicopterul.

În ancheta care-l vizează pe Toni Greblă sunt cercetaţi şi deputaţii PSD, Iulian Iancu şi Lucian Şova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Update / Judecător CCR, dus cu mandat DNA