Antena Meniu Search
x

UPDATE! La cinci ani cântăreşte cât un bebeluş de trei luni!

Neglijenţa mamei, de-această dată, dar şi indiferenţa autorităţilor au condamnat-o la suferinţă şi pe Florentina. La cinci ani, copila cântăreşte numai cinci kilograme. Cât un bebeluş de patru luni

Vezi și

Picioarele subţiri ca doi lujeri, pumnul fără vlagă, coastele care se ghicesc pe sub haine - toate spun o poveste cruntă, ruşinoasă, greu de imaginat.

Florentina se descompune de foame. În România secolului XXI, a fost condamnată, de propria mamă, dar şi de autorităţi, la un chin de lumea a treia, la malnutriţie.

Pe orice mamă, imaginea Florentinei o înfioară. Pe propria ei mamă, nu. Nu şi-a dus fiica la spital, decât atunci când a intrat în comă. Aşa a gândit ea. Iar asistentul social care trebuia să o monitorizeze pe Florentina n-a ajutat-o. Nici măcar nu a văzut copilul, timp de patru ani.

Femeia mai are cinci copii. Ei au crescut normal. Au avut mai mult noroc. Născută prematur, s-a transformat însă într-o umbră. Într-un copil care nu poate să vorbească sau să meargă.

Florentina plânge precum un prunc. Arată precum unul. La aproape cinci ani, ar fi trebuit să cântărească între 13 şi 20 de kilograme. Şi să măsoare aproape un metru. Ea are, în schimb, greutatea unui sugar.

Medicii încearcă din răsputeri să o salveze. Au scos-o din comă, însă nu pot să o hrănească normal. Organismul ei e atât de puţin obişnuit cu hrana, încât nu e capabil să digere. Iar orice răceală o poate ucide.

Pentru Florentina, urmează clipe grele de cumpănă şi ani întregi de recuperare. Înfometarea la care a fost supusă poate lăsa urme grave.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! La cinci ani cântăreşte cât un bebeluş de trei luni!